Het Voortman Traineeship is bedoeld voor alle afgestudeerden op HBO en WO niveau tot 27 jaar en maximaal anderhalf jaar werkervaring. Je treedt niet in dienst als Trainee, het is een programma wat je naast je reguliere baan volgt. We maken geen onderscheid tussen verschillende studierichtingen – de enige voorwaarde is dat je enthousiast bent en nog beter wilt worden. Gedurende 30 maanden ontvang je een mooie mix van professionele en persoonlijke groei.

Afgelopen najaar is de eerste lichting van twaalf trainees van start gegaan. Drie van hun zijn gevraagd om meer te vertellen over hun ervaringen tot dusver.

Naam Functie Studie
Noortje Projectmedewerker Customer Services HBO Technische Bedrijfskunde
Ruben BIM Engineer HBO Bouwkunde
Sven Hardware Engineer HBO Electrotechniek + BK5


Alle drie hebben een andere achtergrond, werken ze in een andere rol en bij andere bedrijfsonderdelen. Daar bovenop hebben alle drie verschillende ambities; van leidinggevend tot generalist en specialist. Desondanks hebben ze alle drie profijt van de handvatten die het Traineeship ze aanreikt. “Door extra trainingen en coaching heb ik meer zelfinzicht gekregen. Hierdoor ken ik mijzelf beter en weet ik waar mijn talenten en valkuilen liggen. Nu krijg ik een beter beeld van mijn volgende stap en kan ik deze plannen om mijn carrière succesvol te blijven vervolgen.” De basis voor dit inzicht wordt geboden door een assessment wat alle Trainees tijdens hun eerste maanden doen.

Trainingen

Gedurende het eerste jaar ontvangen de Trainees verschillende trainingen als Projectmatig Werken, Gespreksvaardigheden en Persoonlijk Leiderschap. In het tweede jaar komen daar onder andere een management case en het afnemen van interne audits bij. Deze trainingen worden vaak gezamenlijk gevolgd, maar er sluiten ook andere collega’s bij aan. “Juist deze samenstelling in een groep zorgt voor een leuke dynamiek en wisselwerking, waarbij je weer kan leren van je meer ervaren collega’s. Sowieso is het leuk dat het Traineeship bedrijfsbreed is, hierdoor krijg je meer mee van andere BV’s, andere afdelingen, hun werkwijze en processen. Je krijgt als het ware een kijkje in andermans keuken. En doordat ik nog niet zoveel werkervaring heb, vind ik dit zeer waardevol om me zo weer verder te kunnen ontwikkelen.” Een extra pluspunt van het traineeship vinden ze dat ze direct als volwaardig medewerker wordt ingezet. “Ik ben gewoon een vast onderdeel van mijn afdeling. Door de duidelijke eigen verantwoordelijkheid en nauwe samenwerking met collega’s kan ik ook op professioneel vlak grote stappen maken. De combinatie tussen Traineeship voor mijn persoonlijke ontwikkeling en reguliere functie voor de vakinhoudelijke groei, zorgt er voor dat ik het beste in mijzelf naar boven kan halen!”

Wil jij meer weten?

De inhoud en ons doel voor dit programma kan je hier vinden. Daarnaast hebben we momenteel ruimte voor nieuwe trainees! Dus ben jij het talent van de toekomst en mogen wij je uitdagen om het beste in jezelf naar boven te halen? Kijk dan op onze website voor de actuele mogelijkheden of neem contact met ons op!

Letzter Tweet

No tweets found.

Voortman Steel
Construction

Voortman Steel
Machinery

Arbeiten bei
Voortman

Praktikum oder Studienabschluss

Unsere Stellenangebote ansehen

Kontakt mit Voortman aufnehmen