Engineers

Drie van deze collega’s zijn Rick van den Berg, Frans Volmer en Marcel de Vries. Rick werkt inmiddels ruim vier jaar bij Voortman; hij is hier begonnen als afstudeerder en kreeg daarna een baan aangeboden als Electrical Engineer. Frans is als Lead Mechanical Engineer nu twee jaar bij Voortman is dienst; hiervoor werkte hij bij een andere machinebouwer. Marcel is inmiddels acht jaar werkzaam bij Voortman: eerst op basis van detachering, maar inmiddels vast in dienst als Software Engineer C#.NET.

De heren komen elkaar veelvuldig tegen bij hun dagelijkse werkzaamheden. Al onze engineers werken namelijk nauw met elkaar samen in multidisciplinaire projectgroepen. “Vanuit de afdeling Product Management komt bijvoorbeeld het signaal dat er behoefte bestaat aan een nieuw type machine. Op basis van de opgestelde wensen en eisen ontwerpen wij een machine. Daar bouwen we een prototype van, die we vervolgens testen. Als alles succesvol loopt, is de nieuwe machine klaar voor verkoop. Normaliter duurt dit hele proces ongeveer twee jaar.” Het leuke aan het werken bij Voortman is dat we een compleet eigen product maken. “Je werkt aan een heel tastbaar product, je ziet dan ook direct resultaat van je inspanningen. Doordat het een eigen product is, kennen we veel vrijheid in het ontwerp en de specifieke route binnen het proces. Natuurlijk hebben we rekening te houden met de wensen van de klant, maar wij zijn er niet van afhankelijk.

Flexibiliteit en Dynamiek

De twee sleutelwoorden in hun functie zijn dan ook wel “Flexibiliteit en Dynamiek! Binnen Voortman moet je niet bang zijn voor verandering. Zo zijn we nu bijvoorbeeld bezig met het ontwerp van een nieuwe machine waarbij de hele engineeringscyclus maximaal zes maanden mag duren. Dit project heeft dan ook voor iedereen de hoogste prioriteit en hierbij wordt het normale proces eigenlijk volledig losgelaten. Erg spannend, maar tot nu toe werkt het wel door de nauwe samenwerking en duidelijke focus.” Juist deze afwisseling zorgt er bij de heren voor dat zij hier met veel plezier werken!

Nieuwsgierig geworden?

Wegens groei zijn wij momenteel op zoek naar nieuwe collega’s voor verschillende functies binnen onze afdeling Engineering. Ben jij benieuwd of hier wellicht ook een leuke baan voor jou tussen zit? Bekijk dan ons actuele vacatureoverzicht of neem contact met ons op voor een oriënterende kennismaking.

Letzter Tweet

No tweets found.

Voortman Steel
Construction

Voortman Steel
Machinery

Arbeiten bei
Voortman

Praktikum oder Studienabschluss

Unsere Stellenangebote ansehen

Kontakt mit Voortman aufnehmen