Welkom in ons team

Ons team bestaat uit allemaal vakmannen en wordt vertegenwoordigd door verschillende nationaliteiten: Nederlanders, Engelsen, Fransen en Polen. Wij kennen onze machines en bijbehorende onderdelen door en door. Bovendien zijn wij het gezicht van Voortman!

Als nieuwe collega werk je voornamelijk binnen Europa. Je bent een echte avonturier: meestal ben je één à twee dagen van huis, maar soms ook langer. Afhankelijk van de complexiteit van de klus en het aantal klussen. Je bent flexibel en houdt van veranderingen: je reist veel, slaapt in hotels, bezoekt klanten – soms meerdere op een dag – en komt in aanraking met verschillende culturen. Wij vinden het belangrijk dat je goed voorbereid op reis gaat. We zorgen ervoor dat je de benodigde kennis hebt over het land waar je naartoe gaat en weet wat de omgangsnormen en gebruiken zijn.

Op maandagochtend loop je thuis de deur uit, maar je weet nooit exact wanneer je weer thuis bent. Het kan namelijk voorkomen dat je onderweg naar huis wordt opgeroepen voor een noodgeval in bijvoorbeeld Zuid-Frankrijk. Je hebt dus geen 9 tot 5 baan. Wat je wél zeker weet, is dat je meestal in de weekenden thuis bent.

Je gaat op pad met je eigen bus met eigen gereedschap. Soms reis je met het vliegtuig. Omdat je veel en soms lang van huis bent, moet je zelfstandig zijn en er tegen kunnen om alleen te zijn. Toch sta je er niet helemaal alleen voor: je hebt bij Voortman een coördinator die je telefonisch ondersteunt bij al je vragen. En voor technische vragen kun je altijd terecht bij de afdeling Support.

Onze klanten zijn heel verschillend: sommigen hebben één machine, anderen hebben meerdere productielijnen. Bij mechanische of elektrische problemen van een machine neemt de klant contact op met de afdeling Service. Zij plannen de afspraak met de klant en zorgen ervoor dat je alle relevante informatie op tijd krijgt vóór je klantenbezoek. Als Field Service Engineer sta je stevig in je schoenen en voel je snel aan wat de klant van je verwacht. Je moet een goed woordje Engels spreken. Aan het eind van je klus vul je een rapport in en geef je een toelichting aan de klant.

Als team zien we elkaar niet veel, maar we hebben regelmatig telefonisch contact. Eén keer per jaar, tijdens de Field Engineer Day, komen we met het hele team samen. Dit is altijd op de laatste werkdag van het jaar. Op deze dag ontbijten we samen, wonen we presentaties bij en ’s middags is er tijd voor een leuke activiteit.

Wat ga je doen?

 • Je bent verantwoordelijk voor de installatie of in bedrijf name van onze machines bij klanten wereldwijd. Machines kunnen zowel stand alone of in een complete productielijn worden afgeleverd.
 • Je signaleert procesverbetering en controleert de eigen werkzaamheden grondig. Je streeft altijd naar het best mogelijke resultaat.
 • Je zorgt voor een heldere communicatie over de status van het project naar je collega’s en de klant.
 • In het geval van in bedrijf name geef je ook een gebruikerstraining aan de klant ter plaatse.

Wij vragen

 • Een afgeronde MBO 3/4 opleiding richting Werktuigbouwkunde, Mechatronica, Elektrotechniek of vergelijkbaar.
 • Bereidheid om twee tot drie weken aaneengesloten te werken op internationale schaal.
 • Je bent gedisciplineerd, klantgericht en kunt verschillende situaties goed overzien en inschatten.
 • Vanwege het internationale karakter is Engels spreken een must.

Waar ga je werken?

 

Wij bieden

Voortman is een bedrijf waar iedereen voor elkaar klaar staat. Een bedrijf met een prettige werksfeer. We zijn ervan overtuigd dat dit bijdraagt aan de prestaties van een ieder van ons.

Natuurlijk is er ook ruimte voor gezelligheid en hebben we als team aandacht voor elkaar. We zijn een fanatiek, jong team en willen samen goed werk afleveren. Onze mensen vormen de basis van onze organisatie. Aan ons de taak de juiste mensen te vinden en deze op de juiste plek te zeggen. Een mooie uitdaging die veel voldoening geeft wanneer we tegen elkaar kunnen zeggen: “Yes, het is ons weer gelukt!”

Wat je verder van ons kunt verwachten:

 • Goede ontwikkelingsmogelijkheden, zowel op professioneel als persoonlijk vlak.
 • Een marktconforme pensioenregeling en de mogelijkheid om gebruik te maken van een collectieve ziektekostenverzekering.
 • 27 vakantiedagen o.b.v. een 40-urige werkweek.
 • 5 ADV-dagen, zodat we tussen Kerst en oud en nieuw en na Hemelvaart vrij zijn.

Solliciteren ?

Spreekt deze functie je aan en wil je direct solliciteren? Stuur dan je cv en motivatiebrief via onze website. Voor meer informatie over de vacature en de sollicitatieprocedure neem je contact op met Chris Maatman via 0548 - 536373.

Direct solliciteren

Vorname*
Invalid input

Nachname*
Invalid input

Geschlecht*
Ongeldige invoer

E-Mail*
Invalid input

Telefon privat*
Invalid input

How did you hear about us*
Ongeldige invoer

Job Title
Ongeldige invoer

Upload CV
Invalid Input

Motivierender Brief
Ongeldige invoer

LinkedIn URL
Ongeldige invoer

Bemerkungen
Invalid input

Antispam*
Antispam
Can't read? RefreshInvalid Input

*
Ongeldige invoer

Opmerking voor werving-, detachering- en selectiebureaus

We begrijpen dat je voor deze interessante vacature ook kandidaten wilt zoeken of ze zelfs al beschikbaar hebt, maar we zoeken onze nieuwe collega’s liever zelf.

Teilen:

Like & Follow Voortman:

 
 

Unsere Stellenangebote ansehen

Praktikum oder Studienabschluss machen

Kontakt mit Voortman aufnehmen