Voortman USA werd in maart 2005 opgericht in Kankakee, Illinois. Inmiddels is het bedrijf met een aandeel van 30% één van de belangrijkste machineleveranciers in de Amerikaanse staalbouwmarkt. Directeur Adrian Morrall vertelt over de ontwikkeling van het bedrijf.

Het begin

Adrian: “Het merk Voortman was in 2005 nog volledig onbekend in de Amerikaanse staalbouwmarkt. Potentiële klanten waren terughoudend, omdat we nog geen demonstratiemodellen van onze machines konden laten zien. Bovendien hadden we geen eigen service- en sparepartsafdeling.” Via zijn bestaande netwerk verkocht Adrian de eerste Voortman-machines op de Amerikaanse markt. Na verloop van tijd nam de verkoop toe en was het merk Voortman gevestigd. In 2007 kreeg Voortman USA een eigen serviceafdeling. Vanaf 2012 groeide het bedrijf gestaag, naar een marktaandeel van 30% nu. Het bedrijf is nu gevestigd in Monee, Illinois.

"Voortman

Problemen oplossen

Waar het in Nederland gebruikelijk is dat een project na verkoop wordt overgedragen aan de aftersalesafdeling, blijft voor Amerikaanse klanten de sales manager het aanspreekpunt. Adrian: “Als je je klant ook een volgende machine wilt verkopen, moet je hem eerst helpen bij het oplossen van zijn problemen. Pas als de machine volledig geïnstalleerd en in gebruik is, neemt onze aftersalesafdeling het contact over.”

Markten en klanten

Het leveringsgebied van Voortman USA is Midden- en Noord-Amerika, maar ook Colombia en Venezuela en het Caribisch gebied. De klanten bevinden zich in uiteenlopende branches: scheepsbouw, staalbouw, staal service centers en maakbedrijven. Daarnaast staat Voortman bij een aantal bedrijven op de lijst met voorkeursleveranciers. Inmiddels zijn er in totaal meer dan 300 machines verkocht. Met name de V808 (robotische raveelmachine) is populair in ‘The States’: zo’n 70% van alle V808’s gaat hiernaartoe.

Teilen:

Like & Follow Voortman:

 
 

Unsere Stellenangebote ansehen

Praktikum oder Studienabschluss machen

Kontakt mit Voortman aufnehmen