In 2014 opende Voortman een vestiging in Nantes, Frankrijk. De naam Voortman was, mede dankzij onze Franse agent, op dat moment al wel bekend in Frankrijk. Toch waren klanten terughoudend, vanwege het ontbreken van een lokale vestiging met een Franssprekende serviceafdeling. Het nieuwe kantoor, met Sébastien Cantin als Area Sales Manager en een eigen Service Engineer, bracht hierin verandering.

Naamsbekendheid vergroten

In eerste instantie waren alle activiteiten erop gericht de nieuwe vestiging te promoten en de bekendheid van Voortman uit te bouwen door middel van klantbezoeken, beurzen en evenementen in het Voortman Experience Center. De eerste klant van Voortman France was staalleverancier Maisonneuve. Al vrij snel benaderde Maxime Dagbert, de eigenaar van Consométal, leverancier van lasapparatuur, ons met het voorstel om onze dealer te worden in het oosten van Frankrijk. Samen met Consométal verkocht Voortman projecten aan grote staalbouwbedrijven als Bect (in de omgeving van Lyon) en Giraud-Delay (in de Ardèche).

Uitbreiding

De verkopen bleven stijgen en om de Franse klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn, werd een tweede service engineer aangenomen, Pascal Guitard. Om de omvangrijke Franse markt beter te kunnen bewerken, vroeg Voortman Maxime Dagbert vorig jaar of hij in dienst wilde komen als sales manager. Vanuit zijn standplaats Lyon is hij nu verantwoordelijk voor de sales in Oost-Frankrijk, Zwitserland, België en Luxemburg. Voortman France verwacht dan ook dat het huidige klantenbestand in de komende jaren verder uitgebreid wordt.

Modern

Sébastien Cantin vertelt dat de Franse klanten positief zijn over de werkwijze van Voortman: “Wij ondersteunen ze niet alleen met de aankoop van nieuwe machines, maar denken mee in hun processen en over de workflow in de werkplaats. Wij delen graag onze kennis van de staalbranche met ze. Klanten zien Voortman als een moderne machineleverancier, dankzij de hoge automatiseringsgraad van onze machines en de mogelijkheid om ze in lijn te plaatsen. Ook de ontwikkeling van The Fabricator, waarmee we inspelen op de behoeften van staalproducenten, draagt hieraan bij. En met onze professionele serviceafdeling kunnen we ons echt onderscheiden van onze concurrenten.

Teilen:

Like & Follow Voortman:

 
 

Unsere Stellenangebote ansehen

Praktikum oder Studienabschluss machen

Kontakt mit Voortman aufnehmen