Engineers

Marco heeft net zijn 12,5-jarig jubileum mogen vieren als Sales Engineer (Calculator) in dienst van Voortman Steel Construction. In deze rol werkt hij nauw samen met de collega’s van de afdeling Sales om nieuwe projecten succesvol binnen te halen. In deze rol is Marco onder andere verantwoordelijk voor de inventarisatie van alle projectspecificaties, kostprijsbepaling en de bijbehorende risicoanalyse. ”Ik vind de spanning en afwisseling hierbij één van de leukste aspecten. En natuurlijk de voldoening wanneer we de opdracht ook daadwerkelijk krijgen!” Gezien de grootte en toenemende complexiteit van de projecten die Voortman uitvoert, vraagt Marco tijdens dit proces steeds vaker het advies van collega Jelle.
Jelle is inmiddels vier jaar werkzaam als Structural Engineer (Constructeur). Hij is dagelijks bezig met het maken van berekeningen, signaleren van technische problemen en toezien op de maakbaarheid van de berekende constructie en detaillering. “Door al in een vroeg stadium meerdere afdelingen te betrekken bij het project, proberen we dit zo volledig mogelijk voor te bereiden en de klant een zo compleet mogelijke aanbieding te doen.”

Wanneer de opdracht is binnengehaald, wordt onder anderen Maik bij het project betrokken. Maik is inmiddels ook al weer vijf jaar werkzaam bij Voortman als Detail Engineer (Tekenaar). In deze rol kan hij zich uitleven op het verder ontwerpen en uittekenen van alle details binnen de staalconstructie. Ook kleinere onderdelen als kooiladders, trappen, leuningen en bordessen worden door hem uitgewerkt.

Samenwerking

Hoewel de drie heren zich bezighouden met verschillende fases van het gehele ontwerpproces hebben zij wel regelmatig met elkaar te maken. ”We werken samen aan hetzelfde project. Doordat we bij Voortman voornamelijk grote projecten doen, werk je ook relatief langer aan één project dan bij een andere staalbouwer.” De toegevoegde waarde van Voortman ligt volgens de mannen in het partnerschap met de klant: “Wij doen graag een stapje extra en denken met de klant mee in het totaalproces.” Ondanks deze grote projecten en bijbehorende ambities ervaren de heren nog steeds een platte organisatiecultuur. ”De mentaliteit hier is erg nuchter en collegiaal; we helpen elkaar waar mogelijk en delen zo kennis en ervaring. Doordat we alles in eigen huis hebben, van een afdeling Engineering tot een eigen fabriek, kunnen we makkelijk bij elkaar advies inwinnen en schakelen wanneer nodig.”

Kortom: op naar het volgende jubileum!

Nieuwsgierig geworden?

Wegens groei zijn wij momenteel op zoek naar verschillende nieuwe collega’s binnen onze afdeling Engineering. Ben jij benieuwd of hier wellicht ook een leuke baan voor jou tussen zit? Kijk dan naar ons actuele vacatureoverzicht of neem contact met ons op voor een oriënterende kennismaking.

 

Latest tweet

No tweets found.

Voortman Steel
Construction

Voortman Steel
Machinery

Working
at Voortman

Internship and
graduation

View our
vacancies

Contact
Voortman