Naam Functie Studie Jaar
Peter Software Engineer Master Computer Science Sinds maart 2015
Wouter BIM Engineer Project Controller Sinds mei 2015
Roel Transport Coordinator HBO Logistiek & Economie Sinds september 2015


In het persoonlijk opleidings- en ontwikkelingsprogramma binnen Voortman zitten veel verschillende onderdelen. Waar de Voortman Steel Academy vele verschillende trainingen, cursussen en opleidingen aanbied die gericht zijn op professionele ontwikkeling, richt het Traineeship zich juist meer op de persoonlijke ontwikkeling van onze jongste collega’s. Onderdelen die hierbij horen zijn bijvoorbeeld een Talent Motivatie Analyse, 360 graden feedback en trainingen op het gebied van persoonlijke effectiviteit, communicatievaardigheden en zelfbewustzijn. Onlangs hebben Peter, Wouter en Roel bijvoorbeeld een tweedaagse training gehad op basis van de theorie van Stephen Covey en zijn zeven eigenschappen van effectief leiderschap. “In deze training heb ik meer inzicht gekregen wie ik ben als persoon. Hierdoor weet ik beter waar ik voor sta, wat ik belangrijk vind en hoe ik soms kan overkomen op andere mensen. Soms klinkt het wel wat zweverig, maar ik weet dat dit me zal helpen zowel privé als in het werk. De slogan van de training was ook niet voor niks: ‘Don’t be good, be great!’”

Deze training vormt weer een mooie brug met de eerder genoemde Talent Motivatie Analyse en de 360-graden-feedback. “Hierdoor krijg je als Trainee heel wat handvaten om jezelf beter te leren kennen.” De andere trainees kunnen dit volmondig beamen: “Ik zie het traineeship als zeer waardevol. Hoewel ik er niet wekelijks concreet mee bezig ben, merk ik dat het onbewust toch vaak terugkomt. De dingen die we hebben geleerd zie ik terug in bepaalde situaties en ik kan vaak parallellen trekken. Soms denk ik dan ook: dit zouden meer collega’s moeten doen!”

Naast de meer formele momenten zoals de trainingen, zijn er ook meer informele momenten. ‘Afgelopen maand zijn we met elkaar naar de EuroBLECH geweest, een grote beurs die relevant is voor het bedrijf. Hier hebben eens goed kunnen zien hoe ons bedrijf zich presenteert, wie onze klanten, leveranciers maar ook natuurlijk de concurrenten zijn. Daarnaast komen we één keer per maand ’s ochtends bij elkaar om de werkdag te starten met een ontbijt. Zo bespreken we elkaars ervaringen en lopen we het programma voor de komende tijd door. “Daarnaast is het een perfect moment om ook de nieuwe trainees te ontmoeten want in het werk zelf komen we elkaar niet altijd tegen. Tijdens de laatste ontbijtsessie mochten we zelfs drie nieuwe trainees verwelkomen!”

Wil jij meer weten?

De inhoud en ons doel voor dit programma kan je hier vinden. Daarnaast hebben we momenteel ruimte voor nieuwe trainees! Dus ben jij het talent van de toekomst en mogen wij je uitdagen om het beste in jezelf naar boven te halen? Kijk dan op onze website voor de actuele mogelijkheden of neem contact met ons op!

Latest tweet

No tweets found.

Voortman Steel
Construction

Voortman Steel
Machinery

Working
at Voortman

Internship and
graduation

View our
vacancies

Contact
Voortman