Bij Voortman Steel Machinery bouwen we aan software voor onze vol-geautomatiseerde systemen met verschillende machines voor de staalverwerkingsindustrie. Ben jij een student in de richting van Elektrotechniek of Technische Informatica? Ben je ook nog eens op zoek naar een leuke en uitdagende opdracht? Dan hebben wij wellicht de opdracht die je zoekt!

Onze opdracht

Onze PLC software is gemaakt in Beckhoff TwinCAT 2, gebaseerd op Codesys. Dit geeft ons veel vrijheid in het maken en opbouwen van de software. Op dit moment zijn we net overgestapt van TwinCAT 2 naar TwinCAT 3 en dit geeft ons de mogelijkheid veel meer te gebruiken wat het platform te bieden heeft. Eén van die dingen is werken met ‘custom libraries’, stukken software die al pre-compiled zijn en die je apart in versie-beheer kan nemen waarmee je meer garantie op stabiliteit kan creëren. In je opdracht zal je een onderzoek doen naar de mogelijkheden hiervan en zal je een voorstel maken hoe dit voor Voortman toegepast kan worden. Daarnaast zal je ook suggesties doen voor onderdelen die in een library thuishoren. De verwachting is dat je het geheel kan aantonen in een Proof of Concept.

Wie zoeken wij?

Wij zoeken iemand die helemaal warm loopt om een groot stuk software te structureren. Slim na te denken over de opzet en hoe je componenten zo efficiënt mogelijk kan inzetten. Rekening houdende met onderhoudbaarheid, schaalbaarheid en testbaarheid. Wij willen graag werken met studenten die veel willen leren, nieuwe technieken willen leren kennen, willen werken met nieuwe manieren van werken en die hun energie meebrengen naar hun werk. We zoeken studenten die ofwel in een Bachelor ofwel in een Master studie zitten en die een proactieve houding hebben.

Wat bieden wij je?

We nemen je mee in ons team als iedere andere collega en je bent onderdeel van onze afdeling. We nemen de tijd voor je om naar je te luisteren en zijn bereid om tijd en moeite te investeren om jou te helpen in je groei als ‘Young Professional’. Tijdens het uitvoeren van je opdracht heb je de toegang tot alle mogelijke materialen en middelen die wij tot onze beschikking hebben om je opdracht tot een succes te brengen. Ook bieden wij een financiële tegemoetkoming van € 400,- per maand voor stagiaires en voor afstudeerders is dit € 450,-.

Wie zijn wij?

Wereldwijd werken ruim 300 mensen bij Voortman Steel Machinery om oplossingen te bedenken en leveren voor onze klanten in de staal verwerkingsindustrie. Ons hoofdkantoor is te vinden in Rijssen, vanwaar ook het software team van 25 mensen werkt aan onze software. Met onze software stellen wij onze klanten onder andere in staat om hun complete systeem bestaande uit meerdere staalverwerkingsmachines (bv. boren of plasmasnijden) compleet automatisch zonder handmatige tussenkomst te laten werken.

Geïnteresseerd? ?

Top, laten we met elkaar in contact komen! Je kan ons bereiken via één van de onderstaande opties, laat alsjeblieft een bericht achter met je motivatie en cv en vergeet ook niet de titel van de opdracht te vermelden. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Direct solliciteren

First Name*
Invalid input

Last Name*
Invalid input

Gender*
Ongeldige invoer

Email*
Invalid input

Phone private*
Invalid input

How did you hear about us*
Ongeldige invoer

Job Title
Ongeldige invoer

Upload CV
Invalid Input

Motivational letter
Ongeldige invoer

LinkedIn URL
Ongeldige invoer

Remarks
Invalid input

Antispam*
Antispam
Can't read? RefreshInvalid Input

*
Ongeldige invoer

Share this page:

Like & Follow Voortman:

 
 

View our
vacancies

Come do an
internship or
graduate

Contact
Voortman