De Voortman Steel Group bestaat uit een tweetal innovatieve en internationaal opererende ondernemingen: Voortman Steel Machinery & Voortman Steel Construction. Natuurlijk zijn er veel verschillen tussen beide bedrijven te bedenken, maar wij zien vooral de overeenkomsten. Beide bedrijven zijn Nederlandse familiebedrijven die internationaal werken in de staalbouw en staalbewerking. Waar mogelijk versterken wij elkaar dan ook graag in een open en informele cultuur. Onze sterk groeiende organisatie kent inmiddels ruim 400 collega’s en ons hoofdkantoor is gevestigd in Rijssen.

Welkom in ons team!

Ben jij de Employer Branding Specialist die alle ins en outs van de technische arbeidsmarkt kent? Wij zoeken een nieuwe collega voor ons HR team, die er samen met ons voor zorgt dat wij de juiste talenten weten te vinden en te behouden. Je zit niet de hele dag achter je computer, maar gaat op pad. Letterlijk op zoek gaan naar onze collega’s van de toekomst. Je signaleert wanneer we als bedrijf het beste contact kunnen zoeken, niet alleen met leerlingen en studenten, maar ook met professionals. Met jouw kennis van social media weet jij waar wij onze digitale voetsporen achter moeten laten. Recruitment is voor jou ook geen onbekend terrein. Je snapt hoe we ons als aantrekkelijk werkgever presenteren en je steekt daarna graag de handen uit de mouwen door ook de uitvoering voor je rekening te nemen.

Je maakt deel uit van de afdeling HR, maar je schakelt ook veel met de afdeling Marketing. Je brengt frisse ideeën met je mee, bent creatief en kijkt om je heen. Voortman op de kaart zetten op de juiste momenten en laten zien hoe gaaf het is om bij ons te werken. Dat is wat je doet.

Het mooie is dat je alle vrijheid krijgt om invulling te geven aan deze rol. We hebben een doel voor ogen en de weg ernaar toe kun je helemaal zelf bepalen. Uiteraard denken we wel graag met je mee. Samen komen we tot de beste ideeën. En vind je dat het toch net wat anders moet? Wees dan niet bang om dat te zeggen. Je bent een specialist op jouw vakgebied en zo gaan we bij Voortman ook met elkaar om. Binnen ons bedrijf kan heel veel, als je maar met goede argumenten komt en het uiteindelijk tot mooie resultaten leidt.

Wat ga je doen?

Met een ijzersterke Employer Branding zet je Voortman op de kaart. Als een mogelijk toekomstige collega op zoek is naar een nieuwe uitdaging, zorg jij ervoor dat ze in ieder geval aan ons denken. En dan bij voorkeur ook bij ons solliciteren. Ook hierbij heb jij de touwtjes in handen en zorg je voor een prettige kennismaking met onze organisatie.

Een samenvatting van je werkzaamheden:

 • Je ontwikkelt een visie op Employer Branding; wanneer en hoe laten wij ons zien aan onze toekomstige collega’s? Hiervoor werk je nauw samen met de afdeling Marketing.
 • Je volgt voortdurend wat er op de arbeidsmarkt gebeurt en speelt hier op het juiste moment en op een creatieve manier op in. Want de talentvolle vakgenoten die op zoek zijn naar een (nieuwe) baan; die moeten natuurlijk wel van ons bestaan afweten.
 • Met creatieve en aansprekende vacatureteksten en de juiste benadering weet jij potentiele kandidaten te enthousiasmeren voor een kennismaking.
 • Je zorgt voor een goede arbeidsmarkt-communicatiestrategie. Je creëert content die past bij de doelgroep en weet dit via de juiste kanalen (online en offline) te verspreiden.
 • Je brengt Voortman onder de aandacht bij werkzoekenden door beurzen, events, lezingen te organiseren of eraan deel te nemen.
 • Je hebt nauw contact met de scholen uit de regio en zorgt ervoor dat studenten en starters ons weten te vinden.
 • Je zet specifieke wervingscampagnes in om de juiste doelgroep te triggeren.
 • We vinden het belangrijk dat onze nieuwe collega’s zich zo snel mogelijk thuis voelen bij Voortman. Je bent je dan ook continu bewust van de optimale Candidate Experience; samen met de lijnmanagers zorg je voor een prettige ervaring van de werving tot en met de introductie.

Wij vragen

Met jouw creatieve en nieuwsgierige blik weet jij Voortman als werkgever op de kaart te zetten. Je hebt kennis van arbeidsmarktcommunicatie en marketing. En je hebt inzicht in welke kandidaat bij de betreffende functie past. Je bent goed in het leggen van verbindingen. Binnen ons bedrijf maar bijvoorbeeld ook met scholen uit de regio. Met je enthousiasme en lef weet je mensen ervan te overtuigen kennis met ons te maken.

Daarnaast heb je:

 • Een afgeronde HBO-opleiding, bij voorkeur in de richting van Marketing en Communicatie of HR;
 • Een aantal jaren werkervaring op het gebied van Employer Branding en/of Recruitment;
 • Een goede beheersing van de Engelse taal, in verband met het internationale karakter van onze organisatie.

Wij bieden

Voortman is een bedrijf waar iedereen voor elkaar klaar staat. Een bedrijf met een prettige werksfeer. We zijn ervan overtuigd dat dit bijdraagt aan de prestaties van een ieder van ons.

Natuurlijk is er ook ruimte voor gezelligheid en hebben we als team aandacht voor elkaar. We zijn een fanatiek, jong team en willen samen goed werk afleveren. Onze mensen vormen de basis van onze organisatie. Aan ons de taak de juiste mensen te vinden en deze op de juiste plek te zeggen. Een mooie uitdaging die veel voldoening geeft wanneer we tegen elkaar kunnen zeggen: “Yes, het is ons weer gelukt!”

Wat je verder van ons kunt verwachten:

 • Goede ontwikkelingsmogelijkheden, zowel op professioneel als persoonlijk vlak.
 • Een marktconforme pensioenregeling en de mogelijkheid om gebruik te maken van een collectieve ziektekostenverzekering.
 • 27 vakantiedagen o.b.v. een 40-urige werkweek.
 • 5 ADV-dagen, zodat we tussen kerst en oud en nieuw en na hemelvaart vrij zijn.

Solliciteren ?

Spreekt deze functie je aan en wil je direct solliciteren? Stuur dan je cv en motivatiebrief via onze website. Voor meer informatie over de vacature en de sollicitatieprocedure neem je contact op met Marjolein Bomans (HR Advisor) via 0548 - 536373.

Direct solliciteren

First Name*
Invalid input

Last Name*
Invalid input

Gender*
Ongeldige invoer

Email*
Invalid input

Phone private*
Invalid input

How did you hear about us*
Ongeldige invoer

Job Title
Ongeldige invoer

Upload CV
Invalid Input

Motivational letter
Ongeldige invoer

LinkedIn URL
Ongeldige invoer

Remarks
Invalid input

Antispam*
Antispam
Can't read? RefreshInvalid Input

*
Ongeldige invoer

Opmerking voor werving-, detachering- en selectiebureaus

We begrijpen dat je voor deze interessante vacature ook kandidaten wilt zoeken of ze zelfs al beschikbaar hebt, maar we zoeken onze nieuwe collega’s liever zelf.

 

Share this page:

Like & Follow Voortman:

 
 

View our
vacancies

Come do an
internship or
graduate

Contact
Voortman