De nieuwste vacatures direct in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor de JobAlert
  1. Home
  2. Nieuws & Events
  3. Forse efficiëntieslag met Total Station
Nieuws - 26 August, 2019

Forse efficiëntieslag met Total Station


Het inmeten van een hal om te bepalen waar onze machines moeten komen te staan; een intensieve klus die veel tijd vraagt. Dat is voorbij met de inzet van Total Station.

Met dit apparaat zet één man alle posities voor een groot splitsysteem in ongeveer een dag uit, waar twee collega’s voorheen meerdere dagen over deden. Support Engineer projects Rudy van Eden vertelt: “Eerder moesten we met de hand lijnen zetten in hal. We deden alles met een meetlint, waardoor kansen op fouten groter waren. Door het gebruik van Total Station zijn we nauwkeuriger en veel sneller.”

“Voordat we aan de slag gaan met Total Station zetten we referentiepunten op een aantal kolommen. Op basis van deze punten kunnen we Total Station laten bepalen waar het zich bevindt in de hal en weet het systeem vervolgens precies aan te geven waar we bepaalde ankerpunten voor onze machines moeten plaatsen. Vervolgens loopt slechts één man met een prisma en tablet door de hal. Op een kaartje ziet hij zich als een stip op de kaart bewegen en wordt hij tot op een paar millimeter nauwkeurig naar het juiste punt gestuurd waar hij een markering plaatst. Met Total Station kunnen we op een dag zo’n 700 tot 800 markeringen plaatsen. Een kind kan de was de doen!”

“Naast het plaatsen van markeringen voor onze machines kunnen we nu ook makkelijker en sneller de posities voor de hekwerken en veiligheidslichtschermen uitzetten. Een ander voordeel van Total Station is dat we een lege hal kunnen inmeten, zodat we de exacte afmetingen weten. De meetgegevens plaatsen we in het tekenprogramma Autocad, zodat we precies weten hoe bijvoorbeeld een nieuwe productielijn in deze hal past. We kunnen door het gebruik van dit ene apparaat veel meer uitzetten op een makkelijkere wijze. Het gebruiken van Total Station is voor ons niet alleen efficiënter, maar is gelijk een extra check. Hiermee weten we zeker dat onze machines of productielijnen optimaal geplaatst worden in een hal.”

FIELD SERVICE

Wil jij meer weten over het vakgebied Field Service? Klik dan op onderstaande link en ontdek Voortman.

Vakgebied Field Service