De nieuwste vacatures direct in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor de JobAlert
  1. Home
  2. Nieuws & Events
  3. Hoofdbrekens tijdens eerste Voortman Hackathon
Nieuws - 30 October, 2019

Hoofdbrekens tijdens eerste Voortman Hackathon


Het is zaterdag 19 oktober. De deuren van Voortman Steel Machinery gaan al vroeg in de morgen open en de eerste software engineers druppelen binnen. Het is tijd voor de eerste door Voortman Steel Machinery georganiseerde Hackathon! Onder het genot van een kop koffie horen de twintig deelnemers, verdeeld over zes groepen, wat de uitdaging voor de dag is. Opgetrokken wenkbrauwen alom, en dit is nog maar het begin…

DE UITDAGING

De machines van Voortman Steel Machinery staan bekend om hun hoge automatiseringsgraad en we zijn altijd op zoek naar manieren om er nóg meer uit te halen. Onze machines ondersteunen elk een set aan processen. Denk aan boren, markeren, frezen en zagen. De machine met de grootste diversiteit aan ondersteunde processen is onze V631. Op basis van een productdefinitie bepaalt de machine wat hij kan maken en wordt er een lijst met machine-instructies gemaakt, waarvan sommige ook weer onderling afhankelijk zijn. De uitdaging was om te zoeken naar nieuwe manieren om deze lijst met instructies te bepalen, zodat onze machine nog sneller alle benodigde operaties kan uitvoeren.

RESULTAAT

Na twaalf uur zweten was het drie van de zes groepen gelukt een werkende oplossing te vinden. En één van de groepen was zelfs in staat alle aangeleverde testproducten te verwerken tot een valide instructielijst. Deze groep werd dan ook de winnaar van de Voortman Hackathon 2019 en kon € 1.500,- in zijn zak steken. Wij als Voortman kijken tevreden terug en hebben weer nieuwe inspiratie opgedaan voor het verder verbeteren, automatiseren en versnellen van onze machines!

WAT IS EEN HACKATHON

Een hackathon is een evenement waarbij je een groep mensen een technische uitdaging geeft op het gebied van IT. Binnen een beperkte tijd, meestal 24 uur, strijden deelnemers als individu of in groepen om de eerste of de beste oplossing te vinden voor de gepresenteerde uitdaging.

MEER WETEN?

Wil je meer weten over Voortman Steel Group of ben je benieuwd naar wat ons vakgebied Software Development inhoudt? Neem dan eens contact met ons op en maak kennis met Voortman.

Bekijk Software Development vacatures