De nieuwste vacatures direct in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor de JobAlert
  1. Home
  2. Nieuws & Events
  3. Unieke samenwerking bij nieuwe productielijn Voortman Steel Construction
Nieuws - 15 January, 2020

Unieke samenwerking bij nieuwe productielijn Voortman Steel Construction


Twee disciplines binnen één bedrijf die samen een nieuwe productielijn neerzetten. Met als doelstelling een optimale productielijn voor Voortman Steel Construction, die als showmodel dient voor Voortman Steel Machinery. De nieuwe machinelijn zorgt voor een verhoging van de productie van VSC naar zo’n 30.000 ton. Voor VSM is de lijn interessant door de hoeveelheid data die deze oplevert.

3D-SIMULATIE

De machinelijn is ontworpen met behulp van de zogenaamde ‘configure tot order’-methode. Deze maakt het mogelijk om snel verschillende opstellingen van de lijn te configureren en te simuleren in 3D. Door meerdere opstellingen van de productielijn en de prestaties bij een bepaalde productie na te bootsen, zijn mogelijke knelpunten in het proces al in het voortraject opgelost.

DATA VERTALEN NAAR OPTIMALE PRODUCTIE

De wens van zowel Voortman Steel Construction als Voortman Steel Machinery was om data vanuit de nieuwe software VACAM 4 te analyseren. Dankzij deze nauwkeurige data-analyses kan VSC zijn productie vanaf nu verder optimaliseren. Met de nieuwe software kan de vooraf berekende productie continu vergeleken worden met de gerealiseerde productie. Dit stelt Voortman Steel Construction in staat om productietijden steeds beter te berekenen en zo het optimale resultaat uit de machines te halen.

SAMENWERKING SMAAKT NAAR MEER

De efficiëntere machinelijn maakt het mogelijk om halffabricaten just-in-time te produceren, zodat er minder tussenvoorraden en minder logistieke handelingen nodig zijn. Dit project liet opnieuw de meerwaarde zien van de samenwerking tussen de beide Voortman-bedrijven. En die is met de ingebruikname van deze nieuwe lijn niet voorbij, want de bedrijven kijken nu samen naar verdere automatisering van de rest van de fabriek.

VIDEO: NIEUWE PRODUCTIELIJN

Fabriek van de toekomst

SAMEN BOUWEN AAN SUCCES?

Wil jij samen bouwen aan succes bij één van de best presterende maakbedrijven van Nederland? Kom dan ook werken bij Voortman Steel Group. Samen met 500 collega's werken we met de nieuwste technieken aan de meest complexe projecten in staal en de modernste staalbewerkingsmachines.

Bekijk onze vacatures