De nieuwste vacatures direct in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor de JobAlert
  1. Home
  2. Nieuws & Events
  3. Grotere jas voor Voortman Parts
Nieuws - 20 February, 2020

Grotere jas voor Voortman Parts


Het nieuwe Voortmanpand aan de Heliumstraat heeft een flinke metamorfose ondergaan. Een derde van deze hal is inmiddels ingericht voor Voortman Parts II (Construction), de lasafdeling van Voortman Steel Machinery. En dit pand biedt nog tal van mogelijkheden om uit te breiden.

MEER RUIMTE EN EFFICIËNTER SNIJDEN

Met de verhuizing van de lasafdeling naar de nieuwe hal slaan we twee vliegen in één klap: we krijgen meer mogelijkheden op het gebied van lassen én we krijgen meer ruimte voor de snijwerkzaamheden van Voortman Parts I (Cutting) in de huidige hal. Zo is er ruimte voor een nieuwe hefmagneet die de platen van en naar de snijmachine tilt. Met deze magneet kunnen we de gehele nesting (uitgesneden producten inclusief raster) van de snijmachine nemen. Hierdoor is de machine direct beschikbaar voor een volgende nesting en kunnen we veel efficiënter snijden. Voortman Parts I levert producten aan Voortman Steel Construction en aan Voortman Parts II.

OPTIMALE LOGISTIEK

Met een nieuw stalen geraamte, verwarming, led-panelen en afzuiging is de hal aan de Heliumstraat geschikt gemaakt voor Voortman Parts II, de lasafdeling. De flow van ruw product naar eindproduct is nu logischer en overzichtelijker. Voor een optimale logistiek bestaat de hal uit drie delen. Eén voor het lossen van de materialen, één voor de laswerkzaamheden en één voor opslag. In dit opslaggedeelte is er daarnaast nog de mogelijkheid om kleinere onderdelen te lassen.

FLINKE UITBREIDING VOORTMAN PARTS II

Op dit moment bestaat de lasafdeling Voortman Parts II (Construction) uit negentien man. Door de verhuizing naar de Heliumstraat hebben we nu ongeveer tweeëneenhalf keer zoveel ruimte als op de oude plek. De werkplekken zijn ingericht op basis van het gewicht van de lasdelen: zes werkplekken voor grote lasdelen van duizend tot tienduizend kilo en tien werkplekken voor kleine tot middelgrote lasdelen van vijf tot duizend kilo. Deze nieuwe hal biedt de mogelijkheid om onze productie in de toekomst verder op te schalen.

SAMEN BOUWEN AAN SUCCES?

Wil jij samen bouwen aan succes bij één van de best presterende maakbedrijven van Nederland? Kom dan ook werken bij Voortman Steel Group. Samen met 500 collega's werken we met de nieuwste technieken aan de meest complexe projecten in staal en de modernste staalbewerkingsmachines.

Bekijk onze vacatures