De nieuwste vacatures direct in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor de JobAlert
  1. Home
  2. Nieuws & Events
  3. Project in beeld: De Zalmhaven
Nieuws - 06 March, 2020

Project in beeld: De Zalmhaven


In 2022 is Rotterdam naar verwachting een woontoren rijker: De Zalmhaven I. Met een hoogte van 215 meter wordt dit de hoogste wolkenkrabber van de Benelux. Het project De Zalmhaven bevat daarnaast nog twee woontorens van elk 70 meter,  De Zalmhaven II en III.

PRESTIGIEUS PROJECT

De Zalmhaven bevindt zich in het Scheepvaartkwartier, pal naast de Maas, in de Rotterdamse binnenstad. Het bevat in totaal 485 woningen – appartementen, penthouses en herenhuizen – verdeeld over de drie woontorens. Verder worden er een parkeergarage, kantoren, commerciële ruimtes, een daktuin en een restaurant gerealiseerd.

HOOGTEPUNT

Voortman Steel Construction verzorgt de (pre-)engineering en de levering en montage van de diverse staalconstructies voor de drie gebouwen van het complex, waaronder glaskappen en luifels. Met als letterlijk hoogtepunt de staalconstructie van de wolkenkrabber, die vanaf een hoogte van 190 meter is voorzien. Ook leveren en monteren wij voor deze toren de staalplaatbetonvloeren voor de verdiepingen.

UITVOERING

Het project wordt uitgevoerd door BAM Bouw en Techniek. Het projectteam van Voortman is gestart met de engineering en de eerste stalen onderdelen zijn reeds op de bouw afgeleverd.

SAMEN BOUWEN AAN DE MOOISTE PROJECTEN?

Wil jij samen bouwen aan succes bij één van de best presterende maakbedrijven van Nederland? Kom dan ook werken bij Voortman Steel Group. Samen met 500 collega's werken we met de nieuwste technieken aan de meest complexe projecten in staal en de modernste staalbewerkingsmachines.

Bekijk onze vacatures