De nieuwste vacatures direct in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor de JobAlert
  1. Home
  2. Nieuws & Events
  3. Bouw modernste PVC-fabriek van Europa in volle gang
Nieuws - 10 June, 2020

Bouw modernste PVC-fabriek van Europa in volle gang


De bouw van de modernste PVC-fabriek van Europa; daarvoor zet de afdeling Design & Build van Voortman Steel Construction alles op alles. We bouwen de fabriek en de kantoren voor PlastChem in Hardenberg. Een omvangrijk project, dat de nodige uitdagingen met zich meebrengt.

INTEGRATIE VAN DE PROCESINSTALLATIE

De fabriek bestaat uit drie haldelen van in totaal 10.000 vierkante meter en daarnaast nog uit kantoren en een laboratoriumvleugel van zo’n 3.000 vierkante meter. Het belangrijkste in de nieuwe fabriek is de procesinstallatie van PlastChem. Het gebouw is eigenlijk alleen de schil, waarin de machines perfect geïntegreerd moeten worden. Als Voortman nemen we de bouw volledig uit handen van onze opdrachtgever.

SAMENWERKING

Op basis van het ontwerp van de architect gingen we aan de slag met ons plan van aanpak. Hierin hebben we beschreven hoe we werken op het gebied van BIM (Bouw Informatie Model), automatisering, digitalisering en 3D-modellen. Voor de bouw van de fabriek is een projectteam samengesteld, met verschillende disciplines en de nodige expertise. We pakken de verschillende onderdelen integraal op en kunnen snel schakelen dankzij korte communicatielijnen. Bij de uitvoering van het project werken we nauw samen met opdrachtgever en toeleveranciers.

VEELZIJDIG

De bouw ging begin april van start. Vanwege de omvang van het project is het een veelzijdige opdracht. Zo moeten we tijdens de bouw rekening houden met een slimme inrichting van het magazijn en met de procesinstallatie. Ook de coördinatie van het installatiewerk en het aanleggen van de infrastructuur liggen bij ons. De uitdaging van dit project ligt vooral in het zo goed mogelijk integreren van het primaire proces van PlastChem.  

VOORDELEN BOUWTEAM

De afdeling Design & Build werkt steeds vaker in bouwteams. Dit betekent dat we vroeg in het proces betrokken zijn en actief meedenken over slimme (bouwkundige) oplossingen. Vanuit onze praktijkkennis leggen we onze opdrachtgever meerdere opties voor. Doordat we op deze manier met hem meedenken kan hij weloverwogen zijn keuzes maken. Ons bouwteam zorgt voor een maakbaar en efficiënt bedrijfspand en is daarnaast verantwoordelijk voor de planning en de kosten. Bij afronding van het project leveren we het gebouw en terrein volledig ingericht op.

Ontdek Voortman Steel Construction