De nieuwste vacatures direct in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor de JobAlert
  1. Home
  2. Nieuws & Events
  3. Hoge verwachtingen voor nieuwe robotsnijmachine V807
Nieuws - 08 July, 2020

Hoge verwachtingen voor nieuwe robotsnijmachine V807


Eind vorig jaar lanceerden wij onze nieuwe V807 robotsnijmachine op de FABTECH Expo in Chicago. We ontwikkelden deze compacte, nauwkeurige machine binnen twee jaar, mede dankzij een nieuwe opzet van het ontwikkeltraject.

Voortman V807

KLEINE FOOTPRINT

De V807 is te vergelijken met zijn voorloper, de V808. Het grootste verschil tussen deze machines zit hem in de afmetingen. De footprint van de V807 bedraagt zo’n 45 procent van die van een V808. Ondanks zijn kleine buitenmaten kan de machine balken tot 1.000 mm. breed verwerken. De V807 robotsnijmachine is in veel situaties een goede vervanger voor een boor, zaag, frees of V808. Onze verwachtingen voor de machine zijn dan ook hooggespannen.

VOORDELEN

Een belangrijk voordeel van de V807 is dat deze compact is. Hierdoor kunnen het frame, de klem- en meetunits en de robot als één geheel getransporteerd en geïnstalleerd worden. Een ander voordeel is de korte doorlooptijd, die een snelle levering van de machine mogelijk maakt. Voor de Amerikaanse markt houden we een aantal V807’s op voorraad bij onze Amerikaanse vestiging in Monee (IL).

ONTWIKKELING

De ontwikkeling van de machine begon zo’n twee jaar geleden met het opstellen van een eisenpakket. Omdat alles daarin van tevoren duidelijk was vastgelegd, kon het engineeringsteam het project zonder oponthoud in korte tijd afronden.  Daarnaast waren onze softwareprogrammeurs al in een vroeg stadium bij de mechanische en elektrische engineering betrokken. Deze voor ons nieuwe opzet van het ontwikkeltraject wierp zijn vruchten af. Dankzij de goede samenwerking tussen mechanische en elektrische engineering en software, is het gelukt de V807 snel en goed te ontwikkelen.

NAUWKEURIG

De eerste exemplaren zijn verkocht en de resultaten laten zien dat de V807 een bijzonder nauwkeurige machine is. Dit komt mede door de unieke roterende as in combinatie met een robot. Een slimme oplossing, ingegeven door de beperkte werkruimte. Door het gebruik van een vernieuwd en meer open softwareplatform kunnen we de V807 in de toekomst nog verder optimaliseren.

Ontdek de Voortman V807