De nieuwste vacatures direct in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor de JobAlert
  1. Home
  2. Nieuws & Events
  3. Samenwerkingen met onderwijsinstellingen
Nieuws - 10 February, 2021

Samenwerkingen met onderwijsinstellingen


“Om nieuwe technologieën sneller te kunnen ontwikkelen en introduceren gaat Voortman Steel Machinery intensieve samenwerkingen aan met onderwijsinstellingen”, vertelt Projectmanager Stefano Ganassin. “Eén van deze samenwerkingen is Fieldlab TValley. TValley vormt de verbindende schakel tussen bedrijven in het mkb en Saxion Hogescholen. Samen doen we toepassingsgericht onderzoek naar vraagstukken van bedrijven op het gebied van mechatronica. Voorbeelden van vraagstukken zijn robotisering, AGV-voertuigen of computer vision systemen. De kracht van deze samenwerking is dat, waar mogelijk, meerdere bedrijven aan een vraagstuk worden gekoppeld om zo gezamenlijk kennis op te bouwen.”

PROJECT DIVISION

Het eerste TValley-project DiVision ging in 2017 van start. “Daarin zochten we naar een manier om met een Industrie 4.0-aanpak een manueel proces op te lossen. Om onze positie in de staalmarkt te verbeteren, werken wij aan een vision-systeem dat de afmetingen van plasmagesneden producten controleert. Het uiteindelijke doel is om een vision systeem te ontwikkelen dat automatisch plasmagesneden plaatwerk herkent en lokaliseert. Waar voorheen de identificatie van producten met behulp van barcodes plaatsvond, koppelen we machine vision-systemen tegenwoordig aan robotsystemen, zoals grijpers en zelfnavigerende platforms. Daarnaast worden machine vision-systemen ook vaak in een industrieel productieproces gebruikt om fouten te vinden, kwaliteit te controleren en te analyseren en/of het productieproces te versnellen.”

LAATSTE PUZZELSTUKJE

Voor het project DiVision hebben Voortman en IMS uit Almelo, samen met een onderzoeksgroep Mechatronica van Saxion, een proof-of-concept opstelling van het vision-systeem ontwikkeld. “Dankzij deelname aan fieldlabs als TValley kunnen we in een vroeg stadium kennismaken met nieuwe technologieën. Het project DiVision was voor ons het laatste puzzelstukje om het volledig geautomatiseerde balkenassemblage- en lassysteem te voorzien van een automatische aanvoer en herkenning van platen. Hiermee kunnen we de machine nu volledig autonoom laten draaien.”

ENTHOUSIASTE STUDENTEN

De succesvolle deelname heeft volgens Ganassin geleid tot meerdere nieuwe toepassingen die Voortman in de komende tijd verder uitwerkt tot een proof-of-concept. “Daarnaast komen we via het fieldlab in contact met studenten, die we door deze samenwerking enthousiast maken voor de techniek en de machines die we bij Voortman bedenken en in eigen huis produceren.”

SAMEN BOUWEN AAN DE MOOISTE PROJECTEN?

Wil jij samen bouwen aan succes bij één van de best presterende maakbedrijven van Nederland? Kom dan ook werken bij Voortman Steel Group. Samen met 500 collega's werken we met de nieuwste technieken aan de meest complexe projecten in staal en de modernste staalbewerkingsmachines.

Bekijk onze vacatures