De nieuwste vacatures direct in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor de JobAlert
  1. Home
  2. Nieuws & Events
  3. Kom ook stage lopen bij Voortman!
Nieuws - 23 March, 2021

Kom ook stage lopen bij Voortman!


Door de jaren heen hebben al veel studenten een stage- of afstudeerplek bij ons gevonden. Velen van hen werden onze collega’s en daar zijn we best trots op. We vroegen drie van onze huidige stagiaires – Bas Kreijkes (Parts & Consumables), Mark van den Belt (R&D) en Rutger Zandvoort (Software) – naar hun ervaringen.

POSITIEVE VERRASSING

Bas houdt zich bezig met de ontwikkeling van een voorraadsysteem. “Ik volg een commerciële opleiding en daarom lijkt het misschien niet logisch dat ik bij een technisch bedrijf stage loop. Maar ik vind juist dat techniek en commercie goed samengaan. Omdat Voortman een groot bedrijf is, verwachtte ik van tevoren misschien een wat ‘starre’ organisatie. Maar ik ben positief verrast door de eensgezinde ondernemende cultuur!”

KENNISMAKEN MET KLANTEN EN LEVERANCIERS

Vanuit de opleiding werktuigbouwkunde loopt Mark stage op de R&D-afdeling. “Ik houd me bezig met de ontwikkeling van een nieuwe spanenborstel. Wat ik vooral heel leuk vind is dat ik hiervoor met veel verschillende mensen te maken heb. Brainstormsessies met de collega-engineers, kennismaken met klanten, het bekijken van deeloplossingen en leveranciers bezoeken; ik mag overal mee naar toe. Dat is voor mij als stagiair super interessant en leerzaam.”

MEEWERKEN ALS EEN COLLEGA

Na een eerdere stage bij Voortman is Rutger nu bezig met zijn afstudeerstage op de softwareafdeling. “Het zegt genoeg dat ik hier na mijn stage nu ga afstuderen. Na een eerste kennismaking ooit op een bedrijvendag van Saxion, is de kans groot dat ik bij Voortman blijf werken. Alles wat ik op school heb geleerd op het gebied van programmeren kan ik hier heel goed in praktijk brengen. Tijdens mijn stage heb ik al ervaren dat ik écht serieus werd genomen en geen rotklusjes hoefde te doen. Mijn collega’s nemen voor de kleinste vragen uitgebreid de tijd.”

STAGE LOPEN OF AFSTUDEREN BIJ VOORTMAN?

Bij Voortman Steel Group hebben we binnen onze organisatie diverse stage- en afstudeeropdrachten beschikbaar. Studeer je bouwkunde, werktuigbouwkunde, technische bedrijfskunde, mechatronica, elektrotechniek of informatica? Of studeer je iets heel anders, maar denk je een mooie bijdrage te kunnen leveren aan ons bedrijf? Neem dan contact met ons op. Wees er snel bij!

Neem contact op