De nieuwste vacatures direct in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor de JobAlert
  1. Home
  2. Nieuws & Events
  3. Assemblage: van losse modules naar een goed werkende machine
Nieuws - 08 February, 2022

Assemblage: van losse modules naar een goed werkende machine


Het assemblageteam van Voortman Steel Machinery stelt onze machines van begin tot eind samen. Materiaalkennis en ervaring zijn hier erg belangrijk. Want hoe beter de machine in elkaar is gezet, hoe gemakkelijker de installatie op locatie verloopt. Maar wat doen onze collega’s van de Assemblage nu precies?

Modulebouw

Het assemblageproces bestaat voor alle machines in grote lijnen uit drie fasen: de modulebouw, de assemblage en de testfase. Ons assemblageteam bereidt alle onderdelen van de machine voor en assembleert ze, zowel pneumatisch, mechanisch, hydraulisch als elektrisch. Ze zetten bijvoorbeeld rails op een machineframe voor de bewegende delen. Voor het elektrische gedeelte monteren ze sensoren en sluiten ze kabels aan, die ze vervolgens wegwerken en aansluiten op het PLC(Programmable Logic Controller)-rek.

Van modules naar machine

Bij het samenbouwen van – in dit geval – de raveelrobot V807 beginnen de assemblagemedewerkers met het op de plek zetten van de meetrolunits. Als ze globaal op hun plek staan, stellen ze deze op hoogte. Dit doen ze zeer nauwkeurig, tot op een paar tiende millimeter. Wanneer de meetrolunits en de coping op hoogte zijn afgesteld, positioneren ze de meetrolunits op het nulpunt en zorgen ze dat deze parallel aan elkaar lopen. Daarna bouwen ze de machine verder af. Denk bijvoorbeeld aan het assembleren en aansluiten van het control system en het monteren van de robot. Zodra ze de machine hebben aangesloten op de besturingskast, is deze klaar om getest te worden.

Testen

Dan is het de beurt aan de Test Engineer. Hij kijkt of de software klaarstaat en of de machine functioneel gereed is om te testen. Nadat hij de machine heeft opgestart, installeert hij de software, waaronder ons eigen softwareplatform VACAM en het softwarepakket voor de robot. Hij controleert alle input en output, sensoren en hydraulische kleppen van de machine. Ook kalibreert hij de robot en de toolpositie. Daarna laat hij de machine een product snijden, zodat hij kan zien of en waar hij nog moet finetunen. Ten slotte controleert hij de safety checklist. Met de Factory Acceptance Test wordt de testfase afgesloten. Als deze geen restpunten oplevert, is de machine helemaal gereed en kan hij op transport naar de klant!

Wij zoeken collega’s!

Kom jij ons Assemblageteam versterken?

Bekijk onze vacatures