De nieuwste vacatures direct in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor de JobAlert
  1. Home
  2. Nieuws & Events
  3. Complexe klussen voor echte techneuten bij Voortman Steel Machinery
Nieuws - 30 March, 2022

Complexe klussen voor echte techneuten bij Voortman Steel Machinery


Technische bedrijven moeten tegenwoordig alles uit de kast halen om openstaande vacatures in te vullen. Dat merken we bij Voortman Steel Machinery ook. Daarom zetten wij onze vergaande automatisering in bij het werven van onze toekomstige medewerkers. “Wij zoeken techneuten die processen begrijpen en willen verbeteren. Door te laten zien hoe innovatief wij werken, hopen we hen aan te spreken”, vertelt Marc Pluimers, Teamlead Electrical Engineering.

Voordeel

Als werkgever moet je opvallen tussen alle vacatures. Marc: “Daarom was ik benieuwd of een applicatie als EPLAN doorslaggevend is bij de keuze voor een werkgever in de industriële automatisering. Nieuwe collega’s gaven aan dat het absoluut een voordeel is voor een werkgever. Een voorwaarde is hierbij wel dat de applicatie goed ingericht is.” Omdat we bij Voortman veel tijd en aandacht hebben gestoken in het optimaal inrichten van de databases, gebruiken we applicaties op een hoog niveau.

Standaardiseren en automatiseren

Onze producten bestaan voor een groot deel uit standaard ‘blokken’ die naar wens samengevoegd worden. Die werkwijze bood kansen om met EPLAN Pro Panel en EEC de engineering voor een groot deel te standaardiseren en te automatiseren. Marc: ‘We hebben vorig jaar onze standaard blokken omgezet naar EPLAN Pro Panel. Een leuke bijkomstigheid hiervan is dat je met het programma Process Wiring mooie gekleurde 3D-afbeeldingen van de schakelkasten kunt genereren. Ik plaatste een 3D-afbeelding van zo’n schema op LinkedIn en die post ging viral. Toen dacht ik: als ik er nou een linkje bij plaats naar onze vacaturepagina? Dat heb ik gedaan.” En met succes: de eerste nieuwe collega is al op deze manier ‘binnengehaald’.

Complexe klussen

Door het deels automatiseren van de werkzaamheden is het werk van een engineer bij Voortman merkbaar veranderd. Marc: “Aan de R&D-kant van ons bedrijf is het qua configuratie wat ingewikkelder geworden, omdat we daar extra informatie toevoegen. En de uitvoering, het bouwen van de panelen, is dankzij EPLAN Pro Panel juist makkelijker. Als gevolg van deze werkwijze kunnen de echte techneuten zich richten op de complexe klussen. En dat maakt het werk voor hen natuurlijk wel heel leuk en uitdagend.”

Wij zoeken collega’s!

Kom jij ons versterken?

Bekijk onze vacatures