De nieuwste vacatures direct in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor de JobAlert
  1. Home
  2. Nieuws & Events
  3. Meer regie over de machinelijn met Central Transport
Nieuws - 09 May, 2022

Meer regie over de machinelijn met Central Transport


Met de introductie van Central Transport zet Voortman Steel Machinery weer een stap in het op maat produceren van machines. Dit baanbrekende concept zorgt ervoor dat klanten meer regie krijgen over hun productieproces. Central Transport is tot stand gekomen dankzij de nauwe samenwerking tussen verschillende disciplines, waaronder Engineering en Software.

Central Transport

Wat houdt Central Transport in? We vroegen het Patrick Aalders, Solution Architect bij Voortman Steel Machinery. “We hebben de machineaansturing losgeknipt van alles wat machine-overstijgend is. In een productielijn met meerdere machines zijn bijvoorbeeld de transporten die het materiaal tussen de machines verplaatsen en die ervoor zorgen dat dat veilig gebeurt, machine-overstijgend. Met Central Transport zien we de machine als een standalone. Daarbij is het transportproces, de aan- en afvoer van materiaal, eigenlijk ook één machine geworden.”

Complexiteit

Doordat we steeds vaker grotere machinelijnen aanbieden, samengesteld uit meerdere machines, wordt het steeds complexer om de lijn in zijn geheel werkend te krijgen en te onderhouden. Die complexiteit, die iedere keer variabel is, hebben we nu in één (transport)machine gelegd. Daarbij onderzoeken we hoe we moeten omgaan met processen die niet direct met de machinebewerking te maken hebben, met name op elektrisch en softwarematig vlak. Het uiteindelijke doel is dat we elke machine die we maken – ongeacht de locatie en de klantsituatie – werkend plaatsen bij onze klant, zodat we daadwerkelijk machines op voorraad kunnen bouwen.

Voordelen voor klanten én collega’s

Deze vooruitstrevende stap brengt belangrijke voordelen met zich mee, zowel voor klanten als collega’s. Rick van den Berg (Lead Electrical Engineer) vertelt: “Dankzij deze nieuwe aanpak, waarbij de technische uitvoering van onze machines en het systeem eromheen losgekoppeld zijn, zijn we straks niet meer van elkaar afhankelijk. Een programmeur kan bijvoorbeeld makkelijker een stuk code van de machine aanpassen, zonder dat dit direct invloed heeft op het transportproces.” Patrick vult hierop aan: “Daarnaast hebben klanten straks de mogelijkheid om machines uit te zetten zonder dat de lijn plat gaat. Zodra de spanning van de noodstoppen ook van het centrale systeem komt, ben je in staat om machines apart uit te zetten, terwijl de rest van het systeem gewoon door kan. Daar werken we naartoe.”

Wij zoeken collega’s!

Kom jij ons versterken?

Bekijk onze vacatures