De nieuwste vacatures direct in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor de JobAlert
  1. Home
  2. Nieuws & Events
  3. Voortman introduceert automatisch samenstellen en lassen met de Fabricator
Nieuws - 04 May, 2017

Voortman introduceert automatisch samenstellen en lassen met de Fabricator


Onder het thema “De staalbouw van de toekomst, nu al werkelijkheid?” vond op donderdag 6 april jl. het bedrijfsbezoek van brancheorganisatie Bouwen met Staal plaats in het Voortman Experience Center van Voortman Steel Group. Aan het evenement werkten naast Voortman ook MSc Engineering en Construsoft mee.

THE FABRICATOR

Aan de hand van een demonstratie van de fabriek van de toekomst kwamen de trends op het gebied van Smart Industry in de staalbouw aan bod. Hierbij werd het model van een staalconstructie vertaald naar programma’s die de fabriek automatisch aansturen. Voortman Steel Group maakte van deze gelegenheid gebruik om aan de bezoekers de Fabricator te presenteren: een innovatief systeem dat volledig automatisch samenstelt en last. Door de Fabricator te koppelen aan andere profiel- en plaatbewerkende systemen, is Voortman in staat om een volledig geïntegreerde oplossing aan te bieden.

PRODUCTIE

Voortman Steel Machinery is verantwoordelijk voor het ontwerp en de productie van de Fabricator. Het systeem bestaat uit een basisframe, drie lasrobots en één handling robot. De overheadkraan plaatst de stalen balk in de zogenaamde profiel rotators, die de balk 270° kunnen roteren. Een shuttle levert de platen af bij de robots, die het profiel inmeten en vervolgens de platen aan de balk lassen. Na de zomer neemt Voortman Steel Construction de Fabricator in productie om het systeem verder in praktijk te testen. Vanaf volgend jaar is de Fabricator gereed voor verkoop.

BEKIJK DE VIDEO

https://www.youtube.com/watch?v=D_LvKtmNlPI