De nieuwste vacatures direct in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor de JobAlert
  1. Home
  2. Nieuws & Events
  3. Een efficiëntere werkwijze bij de productie van plaatsnijmachines
Nieuws - 30 June, 2022

Een efficiëntere werkwijze bij de productie van plaatsnijmachines


De komst van de nieuwe V303 en de vernieuwing van de bestaande V310 (beide plaatsnijmachines) maakte het noodzakelijk om hal drie van onze assemblage efficiënter in te delen. Omdat er meer machines geproduceerd worden, moesten de assemblage- en testplekken van de plaatsnijmachines opnieuw worden ingericht. Zo kunnen we op hetzelfde vloeroppervlak meer machines bouwen.

Analyse

Na een herontwikkeling door onze R&D-afdeling zijn er nu meer varianten van de machines. In de productie moeten zowel de verschillende modules (zoals snij-units) gebouwd worden, als ook de machines zelf. Om tot een goed plan te komen, werd er eerst een uitvoerige analyse uitgevoerd. René Klein Nagelvoort (Improvement Engineer): “We zijn begonnen met het opstellen van een vloerplan. Hierbij gaven we antwoord op vragen als: hoe is de huidige flow door de fabriek? Wat is de goederenstroom en is deze logisch? Wat komt er straks bij en wat is de optimale indeling? Met behulp van Solid Edge konden we goed visualiseren hoe de werkplekken eruit kwamen te zien.”

Input collega’s

Op deze manier ontstond een concept vloerplan, waarbij alle collega’s van de werkvloer betrokken werden en hun praktijkkennis konden inbrengen. Deze input werd verwerkt tot een eindconcept. Toen eind vorig jaar werd gestart met de implementatie van het vloerplan, moesten er opnieuw veel vragen beantwoord worden. Bijvoorbeeld hoe de werkplekken moesten worden ingericht om de testcapaciteit uit te kunnen breiden. Met als gevolg dat er niet twee, maar drie testplekken zijn. Daarbij is ook gekeken naar de ergonomie voor de medewerkers op de werkplek. Een voorbeeld hiervan is de montagebok, waarop ze modules kunnen assembleren op werkhoogte.

Belang van testen

Om meer machines te kunnen produceren op hetzelfde vloeroppervlak, is het logistieke gedeelte verplaatst naar hal vier. Hierdoor kan hal drie in zijn geheel gebruikt worden voor de assemblage en het testen van de machines. Met een goed geteste machine hebben onze collega’s op locatie minder uren nodig. Daarom bootsen we in de nieuwe opstelling zo exact mogelijk de locatie van de klant na. Na de inrichting van de testplek volgen de assemblageplek en de logistieke inrichting. Met als doel een zo efficiënt mogelijk werkproces, zowel in de productie als op locatie bij de klant.

Wij zoeken collega’s!

Kom jij ons versterken?

Bekijk onze vacatures