De nieuwste vacatures direct in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor de JobAlert
 1. Home
 2. Nieuws & Events
 3. Hoe werken we samen met onderwijsinstellingen?
Nieuws - 05 March, 2018

Hoe werken we samen met onderwijsinstellingen?


Met een gemiddelde leeftijd van 32 jaar zijn veel van onze collega’s nog lang niet uitgeleerd. Sterker nog, het lijkt wel de dag van gisteren dat zij zelf nog in de schoolbanken zaten. Binnen Voortman investeren we dan ook in onze relatie met verschillende onderwijsinstellingen in de regio. Niet alleen om daar zelf kennis op te doen van de laatste ontwikkelingen en technieken, maar ook om onze eigen kennis over te dragen aan de studenten.

Op deze manier willen we het werken in de techniek in het algemeen promoten. Maar ons belangrijkste doel is natuurlijk om de vele leerlingen en studenten die hier op bezoek komen te enthousiasmeren voor de techniek van Voortman. Het blijkt dat we tussen deze stagiaires en afstudeerders ook regelmatig onze toekomstige collega’s vinden. Uit de huidige lichting blijven al zeker twee afstudeerders bij ons in dienst na het behalen van hun diploma.

WAT DOEN WE?

 GASTCOLLEGES VERZORGEN
Arjan van Dijk (Manager Operations) en André Robers (Project Engineer) van VSC gaven onlangs een korte cursus Tekla tekenen aan studenten Bouwkunde van Saxion. En vanuit VSM gaven Bart de Jong en Frans Volmer (beiden Lead Engineer) in het kader van het vak Productietechnieken een workshop aan studenten Werktuigbouwkunde.

ORGANISEREN VAN BEZOEKEN DOOR SCHOLEN
De scholieren en studenten krijgen bijvoorbeeld een bedrijfspresentatie, demonstraties van onze machines en een rondleiding door de werkplaatsen bij VSC en VSM. We stemmen het programma af op de specifieke wensen van de scholen: zo vertellen we Bouwkundestudenten natuurlijk graag meer over onze staalbouwprojecten en laten we studenten Software onze bedieningssoftware VACAM zien.

DEELNEMEN AAN NETWERKBIJEENKOMSTEN
Verder presenteren we Voortman op markten, beurzen en andere netwerkbijeenkomsten bij de diverse onderwijsinstellingen in Overijssel. Want wanneer studenten niet naar ons toe komen, dan komen wij naar hen! Ons doel is onze naamsbekendheid te vergroten en studenten te informeren over de mogelijkheden die wij te bieden hebben.

EN VERDER NOG:

 • ‘Snuffelstagiaires’ begeleiden (middelbare scholieren die een paar dagen mee komen kijken)
 • Aanbieden van gemiddeld 15 tot 20 stage- en afstudeerplekken per schoolperiode
 • Lezingen geven voor studenten over onze technieken en producten
 • Lasworkshops geven aan middelbare scholieren om ze te enthousiasmeren voor het werken in de techniek

MET WELKE SCHOLEN WERKEN WE SAMEN?

Middelbaar: Reggesteyn, Fruytier, Pius X
MBO: ROC van Twente, Deltion College, Graafschap College & REMO West-Twente
HBO: Saxion, Windesheim, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen
WO: Universiteit Twente

EN MET WELKE STUDIEVERENIGINGEN?

 • Archimedes Saxion (Werktuigbouwkunde, Mechatronica, Industrieel Product Ontwerpen en Chemische Technologie)
 • Watt Saxion (Elektrotechniek en Technische Natuurkunde)
 • Syntaxis Saxion (alle Informatica-opleidingen)
 • Inter Actief UT (Technische Informatica en Business & IT)
 • Nervi Windesheim (Bouwkunde, Civiele Techniek en Mobiliteit)
 • BK5 Saxion (kopstudie Technische Bedrijfskunde)
 • Construct Saxion (Bouwkunde en Civiele Techniek)

We vroegen Frans van Drie (Commissaris Extern van Construct Saxion) wat voor zijn vereniging het doel is van de samenwerking: “Voor de studievereniging is het prettig om contacten te hebben met het werkveld. De bedrijven weten namelijk precies hoe het er op dat moment in de praktijk aan toe gaat. Voor ons de manier om de nieuwste technieken en methoden te leren. We ervaren de gastcolleges, excursies naar bouwplaatsen en rondleidingen binnen het bedrijf dan ook als erg leuk en informatief!”