De nieuwste vacatures direct in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor de JobAlert
  1. Home
  2. Nieuws & Events
  3. Hogere output dankzij geslaagde pilot
Nieuws - 09 March, 2018

Hogere output dankzij geslaagde pilot


Steeds vaker levert Voortman Steel Machinery complete productielijnen waarin meerdere typen machines met elkaar verbonden zijn en samenwerken. Met de moderne en intelligente machines van tegenwoordig is daar echter nog veel meer uit te halen. Daarom werd afgelopen jaar een pilot uitgezet bij Hanse Staalbouw in Zeeland, een bekende voor Voortman. 

Maarten Wieringa, inbedrijfnemer bij dit project, vertelt: “We kunnen eigenlijk veel meer mogelijkheden bieden met onze machines, maar tegelijkertijd komen we voor nieuwe uitdagingen te staan.” Bij deze pilot stonden vooral de verwachtingen en specifieke wensen van Hanse Staalbouw als klant centraal.

TEVREDEN

Het project begon met Michel Meijer als Site Supervisor. Daarmee was Michel verantwoordelijk voor de hele installatie bij Hanse Staalbouw. Hij is erg tevreden over het verloop van het project. “Dat is mede te danken aan de mensen van Hanse. De samenwerking verliep prettig en wanneer er iets geregeld moest worden, werd dat direct opgepakt.”

TRAINING

Vervolgens kon Tim Zwiers (Senior Commissioning Engineer) aan de slag. Samen met Michiel Karkdijk zorgde hij ervoor dat de machines werden afgesteld en in bedrijf gesteld. “Nadat de machines waren geplaatst en geïnstalleerd, hebben we een operator training verzorgd. Het was heel prettig dat er al veel kennis aanwezig was bij de mensen. Daardoor konden ze vrij snel aan het werk.”

OUTPUT VERBETEREN

Na de training droeg Tim het werk over aan Maarten. “Normaal gesproken zou ik het werk na deze opstart zelf afronden.” Bij deze pilot ging Voortman echter een stap verder. “Niet alleen moesten de machines afzonderlijk goed werken, maar door optimale samenwerking, afstelling en software-aanpassingen konden we ook de output flink verbeteren.”

SERVICE

Marlinde Eichler is Manager Production bij Hanse Staalbouw. Zij heeft het project vanaf het begin van dichtbij meegemaakt. “We waren bekend met Voortman en voornamelijk met hun service. Dat is de belangrijkste reden waarom we hen hebben gevraagd om deze machines te leveren en installeren.” Het geplaatste systeem bestaat uit een V704 die het materiaal aftekent, een V630 (boormachine) en een volautomatische VB1250 (zaagmachine). “We hadden geluk dat ze de nieuwe software en manier van werken bij ons wilden testen. Natuurlijk wilden we daar aan meewerken! Het resultaat is dat we nu veel sneller kunnen zagen.”

GLIMLACH

Waren er dan helemaal geen problemen tijdens het project? “Jawel, uiteindelijk duurde het langer dan we hadden verwacht en gehoopt. Maar ik moet erbij zeggen dat eventuele problemen direct werden opgelost. Ondanks de afstand stond er de volgende morgen iemand op de stoep. Dat is service.” Niet alleen Hanse Staalbouw is tevreden, ook het team kijkt voldaan terug op deze pilot. Marlinde herinnert zich: “Toen alles naar wens werkte, kreeg Maarten een enorme glimlach op zijn gezicht. Bij ons staat, mede dankzij hen, de snelst mogelijke zaag. En daar zijn we met zijn allen best trots op.”

HANDWERK VERVANGEN

Binnen de productie bij Hanse had Voortman zeker wat te bewijzen. De werkplaats was flink kritisch op het feit dat handwerk werd vervangen door een machine. “Het aftekenen ging tot nu toe altijd met de hand en de rolmaat. Dat kan voor sommigen een moeilijke omslag zijn.” Maar Maarten kan gelukkig melden dat ze inmiddels zeer tevreden zijn. “Ze beginnen er te komen en beseffen zo langzamerhand dat de kans op fouten met dit systeem een stuk kleiner is.”

ZINVOLLE INVESTERING

Hij was een dag of drie ingepland, uiteindelijk werden dat vier weken. Maar in die tijd is de gehele optimalisatie perfect geregeld. Aard Slagman, projectleider bij deze pilot: “Bij andere projecten moesten we vaak naderhand terugkomen om de laatste zaken af te handelen. Nu konden we de pilot en de opdracht afronden met een tevreden klant en een bijzonder goed resultaat. Dan blijkt die extra tijd en investering zeker zinvol te zijn.”