De nieuwste vacatures direct in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor de JobAlert
  1. Home
  2. Nieuws & Events
  3. Pultrum transport ziet zichzelf als verlengstuk van Voortman
Nieuws - 09 March, 2018

Pultrum transport ziet zichzelf als verlengstuk van Voortman


Bij Voortman Steel Group staat de klant centraal. Dat gegeven is het uitgangspunt van ieder project, groot of klein. Transport en de bijbehorende planning is een belangrijk onderdeel van de service richting onze klanten. Zowel VSC als VSM werken daarin al sinds jaar en dag samen met Pultrum Transport. We spraken Robert Kwintenberg, Monique van Brussel en Michel Averesch over hun kijk op transport als customer service.

Transport is ook binnen de Voortman Steel Group een breed begrip. Zo ligt het werkgebied van Robert (Work Planner Production bij VSC) binnen Nederland, Duitsland en België, maar werken Monique en Michel wereldwijd in hun functie als Transport Coördinator bij VSM. “Naast het wegtransport binnen Europa, bijvoorbeeld naar Rusland, hebben we te maken met overzees transport. Ons werk betekent naast het inplannen van vervoer ook het regelen van belangrijke formulieren om het inklaren van containers soepel te laten verlopen”, legt Monique uit. Afgelopen juli kwam Michel op de afdeling. “Ik ben begonnen tijdens mijn afstuderen en daarna gebleven. Het werk is enorm afwisselend en dynamisch.” Robert verzorgt voornamelijk het transport van de staalconstructies naar de coater. “Ik regel bijvoorbeeld ook de conservering (spuiten, poedercoaten en verzinken). Eigenlijk is mijn werkgebied alles wat met het productieproces te maken heeft, plus het transport.” Robert zorgt ervoor dat alle materialen just in time bij de coater komen, waarna collega Ard Dannenberg het transport richting de bouwplaats overneemt.

PLANNING

Voor beide afdelingen is de planning een belangrijk onderdeel. Neem een container die weken op zee onderweg is, waarbij na aankomst direct monteurs moeten worden ingevlogen. Of een voorbeeld van Robert: “Wanneer wij een staalconstructie van 200 ton moeten monteren, betekent dat dus dat er ongeveer acht volle vrachtwagens in verschillende fases worden verstuurd. Dan moet je regelen dat het materiaal op tijd bij de coater ligt, het transport inplannen en alles goed afstemmen met de afdeling montage.” Transport is dus vooral veel controle, af en toe snel omschakelen en constant overleg. Monique: “Communicatie is de sleutel van alles, zowel onderling als richting de klant.”

SAMENWERKING

Een betrouwbare partner voor de uitvoering van het transport is uiteraard van belang. “Pultrum Transport in Rijssen verzorgt een groot deel van ons vervoer binnen Europa. De samenwerking is prettig, Pultrum is flexibel en denkt goed mee”, vertelt Michel. Robert vult daarop aan: “Ze kunnen snel schakelen en ook last minute bijspringen.” Monique: “Daarnaast ontzorgen ze ons bij speciale vergunningen, afwijkende afmetingen of ontheffingen. Bij het containervervoer werken we met een externe agent, maar ook daarbij verzorgt Pultrum het vervoer van en naar de haven.” Wat telkens naar voren komt tijdens het gesprek is dat Pultrum snel werkt, altijd klaarstaat en zelf ook met oplossingen komt.

VERLENGSTUK VAN DE KLANT

Hoe kijkt Pultrum er zelf tegenaan? We vroegen het Ate Pultrum, directeur van het familiebedrijf. “Pultrum bestaat al ruim 50 jaar, waarvan we volgens mij al wel 40 jaar samenwerken met Voortman.” Het dagelijkse contact tussen Pultrum en Voortman verloopt via de planners, belangrijke projecten en de grote lijnen binnen een proces worden nog altijd rechtstreeks met Ate Pultrum besproken. Ate: “Wij zijn een verlengstuk van onze klant, in dit geval Voortman Steel Construction. We denken mee en ons motto is daarbij altijd ‘samen sterk’. Of het nu om een pallet gaat, of een complete opdracht; we willen onze klant ontzorgen.”

GEDEELDE VERANTWOORDELIJKHEID

Een mooi voorbeeld van deze samenwerking is het project reefer racks voor APM Terminals op de Maasvlakte 2. “We hebben vanaf het begin, of eigenlijk al daaraan vooraf, het hele proces samen besproken. Het was zowel voor Voortman Steel Construction als voor ons een mooi logistiek project. Onze jongens en de jongens van Voortman droegen samen de verantwoordelijkheid en dan zie je dat het gewoon goed verloopt. Aan het einde van de dag hebben we samen een tevreden klant. En dat is waar we het beiden voor doen.”