De nieuwste vacatures direct in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor de JobAlert
  1. Home
  2. Nieuws & Events
  3. Verder bouwen op het succes van de V630
Nieuws - 02 April, 2018

Verder bouwen op het succes van de V630


De Voortman V630 is tot op de dag van vandaag één van de meest verkochte machines van Voortman Steel Machinery. De boormachine heeft haar reputatie van betrouwbaarheid, snelheid en innovatie meer dan waar gemaakt en is een doorbraak gebleken in de destijds toch wat vastgeroeste staalbouwwereld.

De driekoppige boormachine is volledig CNC-gestuurd, wat tijdens haar lancering resulteerde in een revolutionair nauwkeurige en snelle machine. De vooruitstrevende software maakt de gelijktijdige aansturing van meerdere assen mogelijk. Hierdoor kunnen meerdere processen op hetzelfde moment uitgevoerd worden. De Voortman V630 wordt vaak geïnstalleerd met een zaagmachine, waarbij de twee afzonderlijke machines samenwerken in een gecombineerd boor- en zaagproces. Door de Voortman V630 in lijn te zetten met andere Voortman-machines, is het mogelijk meerdere bewerkingen te combineren tot een volledig geautomatiseerd proces, met als resultaat dat ruwe profielen als kant-en-klare producten de lijn verlaten.

TIJD VOOR EEN OPVOLGER

Om te blijven voldoen aan de vraag naar nieuwe functionaliteiten, startte men enkele jaren geleden met de ontwikkeling van een opvolger: de Voortman V631. Met de Voortman V630 als stabiele uitgangspositie onderzocht men welke nieuwe functionaliteiten toegevoegd konden worden aan de machine. Hierin zijn diverse eisen en wensen vanuit product management, bestaande klanten en de continu veranderende markt meegenomen. Een belangrijke ontwikkeling in de markt is de toenemende vraag naar freesfunctionaliteit. Deze toevoeging is het meest opvallende en ingrijpende verschil tussen beide machines. Voor frezen zijn namelijk een stabiel en robuust frame en een hoog toerental een absolute must.

WAAROM FREZEN

De reden voor de toenemende vraag naar freesfunctionaliteit is volgens Gert-Jan Nijsink, lead-engineer van de Voortman V631, eenvoudig te verklaren. “Bij het boren ben je beperkt tot ronde gaten met beperkte grootte. Ook moetje voor elke diameter wisselen van boorgereedschap. Bij frezen kun je met één enkel freesgereedschap ronde gaten maken van onbeperkte grootte. Daarnaast is het ook mogelijk sleufgaten en rechthoeken te frezen. Ook moeten handmatige sleufgaten ontbraamd worden om verdere manuele handelingen veilig te laten verlopen. Het freesproces heeft geen nabewerking nodig. Dit scheelt manueel handelen en hiermee tijd en geld.”

TOEPASSEN VAN ERVARING

Waar bij de Voortman V630 diverse optionele componenten afzonderlijk geleverd worden, zijn bij de opvolger zowel een markeerunit voor de onderzijde als een spanentransporteur geïntegreerd in de machine. De ontwikkeling van een nieuwe machine brengt naast extra functionaliteiten ook andere voordelen met zich mee. Gert-Jan: “Doorook de elektracomponenten achterin de machine te plaatsen, is het mogelijk de machine als een geheel te assembleren en te testen, waarna deze als complete unit sneller geïnstalleerd kan worden bij de klant.”

KWALITEIT EERST

 Om 100% functioneren te garanderen, wordt er de komende tijd nog flink getest met de Voortman V631. Dit is de eerste en tot nu toe enige profielbewerkende machine met de meest recente versie van de VACAM-software. Momenteel laat de communicatie tussen de verschillende VACAMversies nog te wensen over. Juist omdat deze boor bijna altijd gebruikt wordt in combinatie met andere Voortmanmachines, moet de onderlinge communicatie vlekkeloos verlopen. Daarvoor worden alle profielmachines naar hetzelfde softwareniveau gebracht als de Voortman V631. Zodat Voortman niet alleen garant staat voor een goed werkende machine, maar ook voor de volledige integratie in geautomatiseerde machinelijnen. Per slot van rekening gaat het om het voortzetten van het jarenlange succes van de Voortman V630!