De nieuwste vacatures direct in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor de JobAlert
  1. Home
  2. Nieuws & Events
  3. Voortman Parts Manufacturing
Nieuws - 02 April, 2018

Voortman Parts Manufacturing


Een recente ontwikkeling binnen Voortman Steel Group is dat we steeds meer maakdelen van machines, zoals frames, rollenbanen en dwarstransporten, ‘inhouse’ produceren. Belangrijke redenen hiervoor zijn kostenbesparing en doorlooptijdverkorting bij de productie van machines.

OPTIMALISATIE VAN PROCESSEN

De productie van transportsystemen, ook wel Handling genoemd, vindt sinds januari 2017 plaats in hal 1 van het voormalige pand van Europe Coating aan de Ozonstraat 16. Mike Mansveld (Groupleader Parts Manufacturing): “Op dit moment richten we de verschillende processen in de hal zo goed mogelijk in. Zodra deze geoptimaliseerd zijn, kunnen we de capaciteit verder opschalen.” Hij schat in dat een doorlooptijd van twee weken voor rollenbanen en dwarstransporten zeker haalbaar is.

VERBETERINGEN

Mike noemt een aantal verbeteringen die de laatste tijd zijn doorgevoerd. “Door het snijwerk in te kopen via Voortman Steel Construction, in plaats van bij externe leveranciers, verkorten we de levertijd. We hebben meer structuur aangebracht in de inkomende goederenstroom. Ons magazijn richten we momenteel in met vaste locatiecodes, waardoor we efficiënter materialen kunnen inruimen en picken. Ook werken we aan verbetering van het lasproces met de inzet van een lasrobot en twee lasmanipulatoren.” Met een lasmanipulator kan de lasser het onderdeel zo positioneren dat hij er goed bij kan. Belangrijke voordelen van het gebruik ervan zijn een verbetering van de laskwaliteit en een afname van het aantal lasuren. Daarnaast is het ergonomisch beter voor de lasser. Verder is er een machine voor de productie van eigen kabels voor rollenbanen en dwarstransporten aangeschaft, en een taptafel voor het tappen van schroefdraad in plaatdelen voor Handling en Construction.

GOEDERENSTROMEN

De hallen 3 en 4 zijn ingericht als respectievelijk zaag- en snijafdeling. De boor-/zaagmachine in hal 3 is inmiddels, na het oplossen van enkele opstartproblemen, vijf dagen per week operationeel. De snijafdeling levert alle platen voor Construction van Voortman Steel Machinery. Arjan Knol (Teamleader Construction) legt uit hoe de afdeling te werk gaat. “Er zijn drie ingaande goederenstromen. Bij de gesneden en/of gezaagde onderdelen worden ingekochte goederen gevoegd. Zo stellen we pakketten samen die gelast en eventueel gecoat moeten worden. De gelaste machineframes die een nabewerking nodig hebben, worden zo nodig eerst gegloeid (om het werkstuk na het lassen spanningsarm te maken) en daarna gefreesd en gecoat. Dit zijn de enige bewerkingen die extern plaatsvinden. Daarna worden de gerede producten afgeleverd bij Geerd Schippers (Groupleader Assembling).”

RESULTATEN

Het aantal goederen dat op voorraad wordt gehouden, is zichtbaar al een stuk kleiner dan bij de start van de productie. Om de resultaten ook met cijfers te onderbouwen, worden sinds kort zaken als voorraadbeheer, productie-efficiëntie, leverbetrouwbaarheid en kosten gemonitord. Met als doel een beter inzicht in de resultaten van de afdeling Parts Manufacturing.