De nieuwste vacatures direct in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor de JobAlert
  1. Home
  2. Nieuws & Events
  3. Voortman dacht met ons mee in oplossingen
Nieuws - 01 May, 2018

Voortman dacht met ons mee in oplossingen


J.P. Van Eesteren: Openheid en transparantie als basis

In opdracht van New Main B.V. – een consortium van de TBI-ondernemingen J.P. van Eesteren en Croonwolter&Dros – werkt Voortman Steel Construction aan de realisatie van het nieuwe kantoor van het European Patent Office (EPO). Met 85.000 m2 nieuwbouw, bestaand uit een gebouw van 27 verdiepingen en één van vier, is dit het grootste utiliteitsproject dat de TBI-groep op dit moment in uitvoering heeft.

De samenwerking kwam op een bijzondere manier tot stand. New Main zat met de handen in het haar, omdat de oorspronkelijke staalbouwer de nieuwbouw niet binnen het gestelde tijdsbestek kon realiseren. Om de voortgang van het project veilig te stellen, moest er een tweede staalbouwbedrijf aan te pas komen. Michel Hoogendoorn, Directeur Integrale Projecten bij J.P. van Eesteren: “Vanaf het begin verliep de samenwerking open en transparant, mede door de niet-alledaagse gang van zaken. Binnen korte tijd hadden we overeenstemming bereikt.” Jelle Brantsma (Director Sales & Projects) vult aan: “Hoewel we relatief onbekend waren voor elkaar, was er al snel een basis van vertrouwen, ook als het ging over de kosten en projectgevoelige informatie.”

POSITIEVE ERVARING

Zes weken na opdracht ging de montage van gebouw The Hinge van start. Dit verbindt de bestaande bouw met het nieuwe kantoorgebouw. Michel: “Vanaf het begin is er constructief meegedacht over de uitvoering van het project. Wat ik sterk vind aan de werkwijze van Voortman, is dat er tijdens de besprekingen niet alleen gevraagd wordt naar de benodigde informatie, maar ook naar het waarom. Wij zijn echt geholpen door Voortman.” Het volgende project waaraan beide partijen samen gaan werken, is het Koningin Julianaplein in Den Haag. Voortman is hierbij al vanaf de VO(voorontwerp)-fase betrokken. “Vanwege de positieve ervaring denken we nu bij nieuwe projecten eerder aan Voortman en proberen we zeker om een bouwteam te vormen”, aldus Michel. De bouw gaat in het eerste kwartaal van 2018 van start.

OVER J.P. VAN EESTEREN

Bouwbedrijf. J.P. van Eesteren, gevestigd in Gouda, maakt als zelfstandig bedrijf deel uit van TBI (Techniek, Bouw en Infra), een van de belangrijkste vastgoed-, bouw- en techniekconcerns in Nederland. Het bedrijf, dat integrale samenwerking hoog in het vaandel heeft, bouwde o.a. de Markthal in Rotterdam.