De nieuwste vacatures direct in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor de JobAlert
  1. Home
  2. Nieuws & Events
  3. Veel belangstelling op de beurs
Nieuws - 15 December, 2017

Veel belangstelling op de beurs


Om ervoor te zorgen dat machines aan de wensen en eisen van de klant blijven voldoen, is Voortman Steel Machinery continu
bezig zijn productaanbod te onderhouden en vernieuwen. Na uitgebreid vooronderzoek door R&D en productmanagement zijn er dit jaar al vier nieuwe machines ontwikkeld. Drie ervan werden onlangs geïntroduceerd tijdens internationale evenementen: de V550-7, de V310 en de V325.

Meer flexibiliteit voor de V310

De nieuwe Voortman V310 is tijdens de beurs ‘Schweissen und Schneiden’ in Düsseldorf (Duitsland) bij het publiek geïntroduceerd. Deze internationale beurs is gericht op plaatbewerking en lastechniek. De V310 combineert de huidige technieken van onze plaatmachines en is voorzien van een boorkop voor nog meer flexibiliteit. Voorafgaand aan de beurs gaven al bijna 80 bedrijven aan langs te willen komen op onze stand. Op de stand konden bezoekers op interactieve schermen door onze hele productrange ‘swipen’. De V310 was tijdens de beurs actief aan het snijden en boren en trok daarmee ook de aandacht van langslopende bezoekers. Inmiddels zijn er al zeven machines verkocht. Product manager Joey Schreur: “In Europa biedt iedere machineproducent boorfunctionaliteit op een snijmachine aan. De verwachting is dat de V310 het ook in de Verenigde Staten goed gaat doen, gezien het grote aantal offertes dat we hier uitbrengen. Hiermee bieden we een alternatief voor machines die boren en (bevel) snijden met dezelfde brug, maar dan zonder freesfunctionaliteit. Aangezien ons prijsniveau zeer competitief is ten opzichte van deze machines, vinden veel klanten de extra freesfunctionaliteit het prijsverschil niet waard.”

V325 voor dikke en zware platen

Het vlaggenschip van de Voortman plaatmachinerange, de V325, is enkele weken geleden geïntroduceerd tijdens de Fabtech in Chicago (Verenigde Staten). Joey: “Een geslaagde beurs. Een aantal mensen kwam speciaal voor Voortman, want hoewel wij achterin de hal stonden, was het de eerste twee dagen al vanaf de opening druk op onze stand.” Amerika is natuurlijk het land van de wolkenkrabbers, maar ook aardbevingen komen hier voor.

Omdat dit andere normen en eisen voor staalconstructies met zich meebrengt, is de vraag naar de V325 meer dan aanwezig. De machine kan plaatdiktes van 6 tot 100 mm bewerken door middel van boren, frezen, markeren en snijden. De V325, die volledig operationeel was, trok veel belangstelling tijdens de beurs. De bezoekers waren onder de indruk van de diverse bewerkingen. Na afloop ging de beursmachine op transport naar een klant in Kansas, waar hij begin volgend jaar wordt geïnstalleerd. Joey: “Ook vanuit de Europese markt krijgen we al de eerste aanvragen om de machine bij Voortman te komen bekijken. We verwachten dat de V325 het zowel op de Europese als op de Amerikaanse markt goed zal doen.”

Boren en frezen met V631

De introductie van de vierde machine, de V631, staat gepland in maart 2018 tijdens de NASCC beurs in Baltimore (Verenigde Staten). Deze opvolger van de zeer populaire V630 driekoppige boormachine heeft frezen als voornaamste functionaliteit erbij gekregen. Omdat dit in Amerika veel toegepast wordt, vindt de introductie opnieuw plaats tijdens een Amerikaans evenement. In dezelfde week organiseert Voortman Steel Machinery in het Experience Center ook presentaties van de machine voor andere landen. In de volgende Assemble lees je hier meer over.