De nieuwste vacatures direct in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor de JobAlert
  1. Home
  2. Nieuws & Events
  3. Nieuwe websites & Marketing Automation
Nieuws - 29 November, 2018

Nieuwe websites & Marketing Automation


In het huidige digitale tijdperk hebben (potentiële) klanten, zakelijke partners en medewerkers meer informatie tot hun beschikking dan ooit tevoren. Zij gaan zelf online op zoek naar antwoorden en oplossingen voor hun problemen en behoeftes. Dit leidt tot een situatie waarin Voortman de klant niet meer voor het uitkiezen heeft en klanten dus niet vanzelfsprekend komen aanwaaien. De klant is nu degene die zich in een luxe positie bevindt en ruime keuze heeft uit diverse aanbieders in de markt. Dit houdt in dat Voortman continu de digitale beleving van de klant moeten optimaliseren om zich te onderscheiden van andere aanbieders. Vanuit dit oogpunt en de voortdurende veranderingen, werd het voor de bedrijfswebsites tijd voor een grondige vernieuwing. Hier zal Voortman zich nog meer onderscheiden door completer, slimmer en vernieuwender te zijn. Sander Kwintenberg en Olga Jurriens leggen uit welke veranderingen er plaats gaan vinden en waarom dit het juiste moment is om hierop in te spelen.

2018: INSPELEN OP DIGITALISERING EN KLANT CENTRAAL MET NIEUWE WEBSITES

Sander: ‘Dit jaar zijn wij begonnen aan een aantal projecten met als doel het nog beter uitdragen van onze boodschap en het inspelen op bovengenoemde digitalisering. Denk hierbij aan diverse onderzoeken: wat is de behoefte van de klant, hoe kunnen wij ons profileren als aantrekkelijke werkgever, etc. Naar aanleiding van deze onderzoeken gaan we een grote verandering doorvoeren.’ Zo wordt er een vertaalslag van inside-out naar outside-in gemaakt, wat betekent dat het probleem/de behoefte van onze klanten en hun klantwaarden centraal gaan staan in onze communicatie. Aan de hand van deze onderzoeken zijn nieuwe websitestructuren bepaald. Daarnaast worden de websites voorzien van relevantere inhoud, de nieuwste technologie, design en features. Dit om zo optimaal mogelijk bij te dragen aan de verschillende doeleinden: een verfrissende look en feel realiseren en de mobielvriendelijkheid, vindbaarheid en snelheid van de website verhogen. Om de eenheid van Voortman Steel Group vast te houden zullen alle drie de websites dezelfde look en feel uitstralen. Op dit moment zijn de nieuwe websites van VSG en VSC in de afrondende fase beland en is de VSM-website nog volop in ontwikkeling. Deze laatste website is ook het meest omvangrijk en maakt het zowel technisch als grafisch mogelijk om na oplevering van de website, de daaropvolgende stap te zetten richting Marketing Automation (MA).

MARKETING AUTOMATION (MA): RELEVANT ZIJN VOOR VSM-KLANT

Door middel van MA ben je als organisatie in staat echt relevant te zijn voor je websitebezoeker/potentiële klant. Relevant zijn betekent hier, dat een persoon op het juiste moment, via het juiste kanaal van de juiste informatie voorzien wordt wat op dat moment past bij het gedrag van die persoon. Door middel van een zogenaamd MA-systeem, welke geïntegreerd wordt met het Sugar CRM-systeem (klantendatabase), worden alle handelingen van deze persoon op onze website verzameld en inzichtelijk gemaakt. Olga: ‘Denk hierbij aan de websitepagina’s die de desbetreffende persoon heeft bezocht en de specifieke acties die de persoon heeft uitgevoerd, zoals het downloaden van een kennisartikel waarvoor de persoon zijn e-mailadres achterlaat, het doorklikken vanuit een belangrijke nieuwsbrief of het aanvragen van een demo in het Voortman Experience Center.’ Deze gewenste acties en gedragingen, worden door Marketing ingericht in het MA-systeem in de vorm van campagnes. Door campagnes op de juiste manier in te richten zullen bepaalde handelingen leiden tot meerdere contactmomenten en voor de klant waardevolle informatie. ‘De klant wordt hierdoor in feite bij de hand genomen en dichter bij een mogelijke machine aankoop gebracht’, aldus Olga.  

KWALITATIEVE EN ‘WARME’ LEADS

Naarmate de potentiële klant steeds meer waardevolle acties op de website uitvoert, wordt deze persoon steeds interessanter voor Voortman en wordt deze overgedragen aan verkoop. Dit zijn dus alleen potentiële klanten die zelfstandig veel onderzoek gedaan hebben en laten merken dat ze interesse hebben. Op deze manier is de kans groot dat wanneer verkoop de persoon belt, de klant open zal staan voor een verkoopgesprek. Dankzij MA weet verkoop al vrijwel zeker in welke machine(s) men geïnteresseerd is en kan daardoor dus heel doelgericht het gesprek aangaan.

DOEL 2019

Het doel voor 2019 is de VSM-website succesvol op te leveren, waarna MA ook geleidelijk aan geïmplementeerd kan worden. Voorafgaand vergt het project de nodige voorbereiding, waarbij je moet denken aan het opstellen van zogenaamde klantprofielen, de antwoorden waar deze klanten naar op zoek zijn per fase in hun aankoopproces, de benodigde content/boodschap voor het beantwoorden van deze vragen en het vullen van de campagnes. Olga: ‘Wij kijken als VSM zijnde uit naar de realisatie van deze nieuwe projecten en verwachten dat dit in zijn geheel uiteindelijk zal resulteren in nog meer kwalitatieve en inzichtelijke leads en dus meer orders.’