De nieuwste vacatures direct in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor de JobAlert

OVER VOORTMAN

VOORTMAN STEEL GROUP

Gedreven door techniek, met aandacht voor de mensen die het doen; zo werken we bij de Voortman Steel Group. We zijn een mensenbedrijf waar iedereen de ruimte krijgt zichzelf te ontwikkelen. Waar we met passie werken aan de mooiste staalconstructies en machines. Waar we meedenken met de klant en samen zorgen voor een optimaal resultaat. Waar we verantwoordelijkheid voelen voor ons werk en waar ondernemerschap de boventoon voert. Waar we jongeren de kansen en ondersteuning bieden die ze nodig hebben het vak te leren. Bij Voortman Steel Group staan we met beide benen op de grond, met onze blik gericht op de toekomst.

WERKEN BIJ VOORTMAN STEEL GROUP?

Ben jij een ondernemend type? Houd je van dynamiek en verandering, maar ben je daarnaast ook lekker nuchter en praktisch? Dan ben jij misschien wel onze nieuwe collega. Bij Voortman Steel Group werk je met de nieuwste technieken, in wisselende projectteams aan hoogstaande staalconstructies en machines. Voor klanten in de manufacturingindustrie, maar bijvoorbeeld ook in de utiliteitsbouw, scheepsbouw en industriële sector. Van de tekentafel tot en met het eindproduct: alles gebeurt bij ons in eigen huis.

BEKIJK ALLE VACATURES

Scroll

Samen bouwen we aan succes!

De Voortman Steel Group bestaat uit twee divisies met elk hun eigen kracht en specialisme: de Machinery divisie en Construction divisie, met Voortman Steel Machinery B.V. en Voortman Steel Construction B.V. als belangrijkste werkmaatschappijen. Binnen ons bedrijf voeren nuchterheid in combinatie met vakmanschap en de passie daarvoor de boventoon. Beslissingen nemen, kunnen we snel. Heb je een goed idee en levert het wat op voor de klant? Voer het dan vooral uit! Als je het niet probeert, kom je ook niet verder. Ondernemerschap zit ons in het bloed. En dat merk je, dat voel je en zie je; waar je je ook in ons bedrijf bevindt.

Lees meer over onze bedrijven:

Aantal medewerkers 0
Jaar van oprichting 0
Aantal jaar ervaring 0
Vestigingen (Buiten NL) 0

Voortman Steel Machinery

Voortman Design and Build

  • Plaagslagen 12
  • 7463 PH Rijssen
  • Postbus 83
  • 7460 AB Rijssen
  • Nederland
  • +31 (0)548 - 539 000
  • info@vsc.nl

Gerelateerde vacatures

Professional - Voortman Steel Group Adviseur arbeidsmarktcommunicatie Ontdek
Professional - Voortman Steel Group Learning & Development Specialist Ontdek

WE ZIJN ONDERNEMEND, BETROKKEN EN HEBBEN EEN PASSIE VOOR VAKMANSCHAP EN TECHNOLOGIE.

ONTDEK DE CULTUUR EN WAARDEN VAN VOORTMAN

Onze visie

Samen werken we aan de mooiste resultaten voor onze klanten. En die bereik je door met elkaar samen te werken en elkaar te vertrouwen. Wij zijn dol op goede ideeën en juichen het van harte toe om deze ook uit te voeren. Soms lukt iets niet, vaak wel. Alleen door het te proberen, kom je verder. We durven onze nek uit te steken en zo elke dag weer te verbeteren. En onze klanten, die merken dat. Die voelen de betrokkenheid, met verrassend mooie resultaten tot gevolg. En daar halen wij weer plezier en voldoening uit.

Werken aan de toekomst 

Wij zijn trots op onze mensen. Op hun vakmanschap, passie, betrokkenheid en ondernemerschap. Ook in de toekomst hebben we goede vakmensen nodig. We vinden het dan ook belangrijk om mensen al op jonge leeftijd in contact te brengen met ons bedrijf en technologie. Dat begint al in het basisonderwijs waar we bezig zijn met een project om techniek in de klas te krijgen. Maar ook op het vmbo, havo, vwo en vervolgens het mbo, hbo en wo laten we ons zien. Elk halfjaar lopen hier 15 tot 20 afstudeerders rond. Zij leren van ons en wij leren van hen. En het gebeurt regelmatig dat ze hier later ook komen werken. Door jonge, frisse mensen te interesseren voor ons vak en ons bedrijf werken we aan de toekomst.

Automatiseringsoplossing voor staalbouw

Onder leiding van Voortman Steel Group werkt een consortium van high tech kennis- en ketenpartners, grotendeels afkomstig uit Oost-Nederland, aan een volledig geïntegreerde en schaalbare automatiseringsoplossing voor de staalbouw. Het project met de naam ‘WELD4.0’ heeft als doel de ontwikkeling van een geheel geautomatiseerde productielijn voor het opslaan, herkennen, transporteren, lassen en assembleren van constructiestaal voor staalbouwers. Deze productielijn maakt het ook voor mkb-staalbouwers mogelijk om hun fabriek geheel te automatiseren.

Lees meer (PDF)


Corporate Social Responsibilty

‘We werken veilig of we doen het niet’ en ‘Wat we doen, doen we goed’; dat zijn twee belangrijke dagelijks terugkerende slogans binnen ons bedrijf. We zijn zuinig op onze mensen én onze klanten; zij zijn namelijk van onschatbare waarde voor ons bedrijf. Ook gaan we zorgvuldig met onze omgeving om, zodat de generaties na ons er ook weer met veel plezier kunnen wonen en werken. Deze doelstellingen hebben we vertaald in ons QHSE-beleid, waarvan Think Safe – Work Safe deel uitmaakt.

QHSE-beleid
Kwaliteit, veiligheid en milieu hebben voortdurend onze aandacht. Goed is niet goed genoeg, wij gaan voor beter! Bij alle nieuw te ontwikkelen producten en gebouwen gaat onze aandacht uit naar duurzame ontwikkeling (energie en materialen) en naar reductie van de milieubelasting (afval, CO2 en energie).

Think Safe – Work Safe
Al onze medewerkers moeten ’s avonds weer gezond en wel thuis aan het avondeten kunnen zitten. Risico’s op de werkvloer willen we dan ook tot het minimum beperken. Zowel wanneer het gaat om veiligheid als om milieu. Voordat een project start, brengen we dan ook alle risico’s in kaart en stellen we vast hoe we deze kunnen beheersen. Dit doen we voor elk project opnieuw. Hiervoor hebben we zelf een programma ontwikkeld: Think Safe – Work Safe.

1970
1976
1980
1992
1995
2000
2001
2003
2004
2005
2006
2007
2007
2008
2011
2013
2014
2017
2018
2018

Met de toetreding van Gerrit Voortman tot het bedrijf van zijn broers H. Voortman & Co., ontwikkelde zich een mechanisatiebedrijf dat al snel uit zijn voegen barstte en werd de basis gelegd voor de huidige onderneming.

Naast de mechanisatie-activiteiten begint Voortman met het ontwerpen en bouwen van staalconstructies.

Twee aparte bedrijven worden opgericht: één voor machinebouw, te weten Voortman Automatisering B.V., tegenwoordig genaamd Voortman Steel Machinery B.V., en één voor staalconstructies onder de naam Voortman Staalbouw B.V., thans bekend als Voortman Steel Construction B.V..

Om de machinebouw klanten in Duitsland beter te kunnen bedienen wordt Voortman Deutschland GmbH opgericht.

Vanaf 1995 richt Automatisering zich alleen nog maar op CNC-gestuurde machines voor de staalconstructie-sector. Deze specialisatie werpt zijn vruchten af; het bedrijf groeit gestaag.

Vlak na de wisseling van het millennium, in het voorjaar van 2000, verhuist Voortman Steel Machinery naar een nieuwe bedrijfspand op industrieterrein Plaagslagen.

In 2001 doet Gerrit Voortman de werkmaatschappijen over aan zijn twee zoons Jan en Mark, die samen de holding Riessen Metaal B.V., hebben opgericht. In 2008 wordt deze naam gewijzigd naar Voortman Steel Group B.V.

Ook bij Voortman Steel Construction heeft de tijd niet stil gestaan. Drie jaar na het vertrek van zusterbedrijf Voortman Steel Machinery vertrekt ook Voortman Steel Construction naar een nieuw en goed ingericht pand op industrieterrein Plaagslagen.

In het zelfde jaar wordt in Engeland, vlakbij Birmingham, een vestiging van Voortman Automatisering geopend: Voortman UK Ltd. Daarnaast wordt in 2003 het eerste (VB750) zaagsysteem geleverd bij een klant.

Het productaanbod van Voortman Steel Machinery wordt uitgebreid met een VB1050. Ook was in 2004 de introductie van VACAM Software op Voortman machines. 

Voortman Steel Machinery opent een partnerbedrijf in Chicago, de Verenigde Staten: Voortman USA. Dit partnerbedrijf bedient klanten in Noord-, Midden- en Zuid-Amerika en niet zonder succes. Sinds 2012 is Noord Amerika een van de belangrijkste afzetgebieden voor Voortman Automatisering.

In het jaar 2006 heeft Voortman Steel Machinery de eerste V630 boorsyteem met servo aangedreven spindels ontwikkeld en verkocht.

Omdat Rusland en de CIS-landen een interessante groeimarkt zijn voor Voortman, wordt in St. Petersburg een nieuwe dochteronderneming geopend: Voortman Russia.

Voortman Steel Construction start afdeling Design and Build voor de realisatie van (turnkey) bedrijfspanden. De afdeling verzorgt het gehele bouwtraject: van het aanvragen van de omgevingsvergunning tot en met het sleutelklaar opleveren van een bedrijfspand.

 In het jaar 2008 heeft Voortman Steel Machinery de eerste plaat plasmasnijsystemen V330 en V320 geleverd aan klanten.

Voortman Steel Machinery neemt Maschinenfabrik Bach over. Met de overname wordt een compleet nieuwe markt geopend: de plaatbewerkende industrie. Maschinenfabrik Bach wordt volledig geïntegreerd in Voortman Steel Machinery in Nederland

De Voortman Steel Group lanceert een nieuwe huisstijl. Alle bedrijven gebruiken vanaf nu hetzelfde holding-logo en dezelfde kleuren om de eenheid en identiteit te versterken.

Voortman opent het hypermoderne Experience Center, uitgerust met een machineshowroom en trainingsfaciliteiten.

In datzelfde jaar wordt ook Voortman France opgericht om zodoende beter de Franse markt te kunnen bedienen.

Ter uitbreiding van de activiteiten in Polen en omliggende landen worden Voortman Poland Sp. Z o.o. opgericht

In 2018 heeft Voortman Steel Machinery haar nieuwe afdeling Voortman Parts Manufacturing opgericht voor het produceren van maakdelen voor machines, zoals frames, rollenbanen en dwarstransporten. Belangrijke redenen hiervoor zijn kostenbesparing en doorlooptijdverkorting bij de productie van machines.

Voortman Steel Construction start productie met de eerste Voortman Fabricator. De nieuwste ontwikkeling op het gebied van geautomatiseerd lassen.

Voortman directie

Mark Voortman

CEO Voortman Steel Group

Norbert Leus

CFO Voortman Steel Group
Annelon Beltman of Sietse Koenjer
Contact

Wil je meer informatie of direct kennis maken met voortman?

Neem contact met ons op!