De nieuwste vacatures direct in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor de JobAlert
Terug naar vacature

Afstuderen: Bekabeling en aansturing transportsystemen

Scroll

WERKEN BIJ VOORTMAN STEEL MACHINERY?

Voortman Steel Machinery is samen met Voortman Steel Construction onderdeel van de Voortman Steel Group en is één van de grootste spelers in de internationale markt. Met internationale dochterondernemingen is het bedrijf wereldwijd een erkende en toonaangevende leverancier voor de staalbouw en maakindustrie. Ideeën werkelijkheid zien worden; dat klinkt zo mooi, maar het gebeurt bij Voortman Steel Machinery ook echt. En dan gaat het om grensverleggende ideeën. We maken de meest innovatieve machines en productielijnen voor de staalbouw en plaat verwerkende industrie. Voor klanten over de hele wereld! 

Solliciteren? Wat ga je doen? Waar werk je aan? Wij vragen Wij bieden Wie zijn je collega`s?

WELKOM IN ONS TEAM

Onze Field Service Engineers zijn allemaal vakmannen in hart en nieren. We zijn een internationaal team en werken met verschillende nationaliteiten samen om onze klanten in hun behoeften te voorzien. Een jong en dynamisch team, waarin iedereen van hard werken houdt. Naast dat harde werken is er tijd voor ontspanning en plezier: de sfeer is goed! Wij kennen onze machines en bijbehorende onderdelen door en door. Bovendien zijn wij het gezicht van Voortman!

WAT GA JE DOEN?

Voortman produceert ontwikkelt machines en systemen voor de staalverwerkende industrie. Deze machine(lijnen) worden wereldwijd geïnstalleerd. De installatiefase is voor ons erg belangrijk, want dat is het moment dat we veel samenwerken met onze klant op zijn locatie. Hier zorgen we ervoor dat onze machines en systemen kwalitatief opgeleverd worden. Nadat de machines op hun positie zijn geplaatst, kan begonnen worden aan het elektrische gedeelte van de installatie, de bekabeling. De bekabeling voor de transportsystemen bestaan vooral uit motorkabels. De huidige manier van motorbekabeling zorgt ervoor dat iedere motorkabel aangesloten moet worden in de elektrakast. Deze manier van aansturing en bekabeling kost veel kabellengte en installatie tijd.

Om dit slimmer en efficiënter te laten verlopen kan dit beter ingericht worden, bijvoorbeeld met Plug & Play, Decentrale Drives, Control Modules etc. Dit moet gaan leiden tot minder kabellengte en werkbesparing voor de monteurs op locatie. Naast de besparingen die het oplevert moet ook het efficiënt aansturen van motoren worden meegenomen. Op dit moment kan geen onderscheid worden gemaakt tussen welke motoren van de invoer en uitvoer aangestuurd moeten worden en welke niet. De besparingen die het oplevert moet afgewogen worden tegen de extra kosten die gemaakt worden voor de inrichting van het bedachte concept.

In deze afstudeeropdracht ga je een uitgewerkt concept aanleveren met kosten-batenanalyse voor een nieuwe methode. Dit betreft de locatie van de motoraansturing die moete leiden tot een snellere en efficiëntere installatie.

Waar je aan werkt

16 March, 2022

Daniel verhuisde voor Voortman naar Australië

Lees meer
08 February, 2022

Assemblage: van losse modules naar een goed werkende machine

Lees meer
13 January, 2022

Voortman Steel Group in top tien beste maakbedrijven 2021

Lees meer
10 December, 2021

Voortman Steel Machinery wint DISCA Best Customer Award 2021

Lees meer

WIJ VRAGEN

  • Hbo Mechatronica

Werken bij voortman?

Solliciteren is makkelijk

Vind je droombaan
Solliciteer direct online
Beoordeling sollicitatie
Laat zien wie je bent
Ontmoet onze collega/'s
Contract voorstel
Welkom bij voortman

WIJ BIEDEN

Bij Voortman staat iedereen voor elkaar klaar. We zijn een bedrijf met een prettige werksfeer. We zijn ervan overtuigd dat dit bijdraagt aan de prestaties van al onze medewerkers, stagiairs en afstudeerders. Tijdens je stage krijg je een ervaren begeleider of coach toegewezen.

  • Een afstudeervergoeding van €450,- bruto per maand.
  • Een reiskostenvergoeding vanaf 15 km en max. 30 km enkele reis. 
  • Kwalitatief hoogwaardige apparatuur en materialen die je nodig hebt om je werk goed uit te kunnen voeren.
  • Ook als afstudeerder maak je volledig deel uit van ons team. Dat vinden wij erg belangrijk.
  • Een erg leerzame afstudeerperiode bij onze innovatieve organisatie.
  • Alle vrijheid en verantwoordelijkheid om jouw opdracht succesvol af te ronden.

Opmerking voor werving-, detachering- en selectiebureaus:
We begrijpen dat je voor deze interessante vacature ook kandidaten wilt zoeken of ze zelfs al beschikbaar hebt, maar we zoeken onze nieuwe collega’s liever zelf.

Collega`s aan het woord

Floor Kompier & Matthew Milner

Studeer je bouwkunde, werktuigbouwkunde, technische bedrijfskunde, elektrotechniek of informatica? Of studeer je iets heel anders, maar denk je een mooie bijdrage te kunnen leveren aan ons bedrijf? Bij Voortman komen we graag in contact met jonge mensen zoals jij: talent voor de toekomst.

Annelon Beltman of Sietse Koenjer
Contact

Wil je meer informatie of direct kennis maken met voortman?

Neem contact met ons op!