De nieuwste vacatures direct in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor de JobAlert
Terug naar vacature

Meeloopstage in software development team

Scroll

WERKEN BIJ VOORTMAN STEEL MACHINERY?

Voortman Steel Machinery is samen met Voortman Steel Construction onderdeel van de Voortman Steel Group en is één van de grootste spelers in de internationale markt. Met internationale dochterondernemingen is het bedrijf wereldwijd een erkende en toonaangevende leverancier voor de staalbouw en maakindustrie. Ideeën werkelijkheid zien worden; dat klinkt zo mooi, maar het gebeurt bij Voortman Steel Machinery ook echt. En dan gaat het om grensverleggende ideeën. We maken de meest innovatieve machines en productielijnen voor de staalbouw en plaat verwerkende industrie. Voor klanten over de hele wereld! 

Solliciteren? Wat ga je doen? Waar werk je aan? Wij vragen Wij bieden Wie zijn je collega`s?

WELKOM IN ONS TEAM

Een machine of productielijn bouwen is één, maar het ook daadwerkelijk laten draaien; dat is minstens zo belangrijk. Daarvoor leggen wij als afdeling Software Development de basis. Wij zorgen ervoor dat alle losse onderdelen worden aangestuurd en samenwerken. Ons dagelijks werk bestaat uit het ontwerpen, ontwikkelen en testen van software. Het gaat om kwalitatief hoogwaardige software die ervoor zorgt dat manuele handelingen door de eindgebruiker tot een minimum worden beperkt. We gaan met de tijd mee en zijn dus voortdurend opzoek naar nog betere snellere oplossingen.

Als stagiaire krijg je de ruimte om te leren en jezelf te ontwikkelen, zowel persoonlijk als professioneel. Je maakt echt deel uit van het team en je kunt alle steun van je collega's verwachten. Je werkt zelfstandig en durft initiatief te tonen. Daarnaast krijg je de vrijheid en neem je de verantwoordelijkheid om je onderzoek in te richten en uit te voeren zoals jij dat wilt.

WAT GA JE DOEN?

En zou het dan niet geweldig zijn om deel uit te maken van een van onze ontwikkelteams op onze Software-afdeling? Leer van de besten en werk tijdens je stage aan uiteenlopende onderwerpen. Je leert bijvoorbeeld over het gebruik van MVVM in WPF-applicaties. Daarnaast ervaar je het plezier van het werken met nieuwe technologieën en de pijn van verkeerde beslissingen in het verleden en hoe je daar vandaag mee om kunt gaan. Je neemt deel aan alle aspecten van het werken als softwareontwikkelaar in een ontwikkelteam: de vergaderingen, het coderen van nieuwe functionaliteit en deadlines.

Waar je aan werkt

01 July, 2021

MT500: Voortman Steel Group weer in top 3 metaalindustrie

Lees meer
10 February, 2021

Samenwerkingen met onderwijsinstellingen

Lees meer
08 July, 2020

Hoge verwachtingen voor nieuwe robotsnijmachine V807

Lees meer
23 April, 2020

Besturing van onze machines verder geautomatiseerd

Lees meer
23 March, 2021

Kom ook stage lopen bij Voortman!

Lees meer

WIJ VRAGEN

  • Hbo Technische Informatica, Hbo ICT of vergelijkbaar

Werken bij voortman?

Solliciteren is makkelijk

Vind je droombaan
Solliciteer direct online
Beoordeling sollicitatie
Laat zien wie je bent
Ontmoet onze collega/'s
Contract voorstel
Welkom bij voortman

WIJ BIEDEN

Bij Voortman staat iedereen voor elkaar klaar. We zijn een bedrijf met een prettige werksfeer. We zijn ervan overtuigd dat dit bijdraagt aan de prestaties van al onze medewerkers, stagiairs en afstudeerders. Tijdens je afstudeeropdracht krijg je een ervaren begeleider of coach toegewezen. Bevalt het van beide kanten goed? Dan gaan we graag met je in gesprek. En wie weet kom je na afloop wel bij ons werken!

  • Een stagevergoeding van €400,- bruto per maand.
  • Een reiskostenvergoeding vanaf 15 km en max. 30 km enkele reis. 
  • Kwalitatief hoogwaardige apparatuur en materialen die je nodig hebt om je werk goed uit te kunnen voeren.
  • Ook als afstudeerder maak je volledig deel uit van ons team. Dat vinden wij erg belangrijk.
  • Een erg leerzame afstudeerperiode bij onze innovatieve organisatie.
  • Alle vrijheid en verantwoordelijkheid om jouw opdracht succesvol af te ronden.

Opmerking voor werving-, detachering- en selectiebureaus:
We begrijpen dat je voor deze interessante vacature ook kandidaten wilt zoeken of ze zelfs al beschikbaar hebt, maar we zoeken onze nieuwe collega’s liever zelf.

Collega`s aan het woord

Peter Lanting - Software Engineer

Samen met vier collega’s vorm ik het team robotics, dat zich bezighoudt met de software die de Voortman-machines aanstuurt waarin robots worden toegepast. Wij verlenen support als zich een probleem voordoet bij de klant en ontwikkelen nieuwe functionaliteiten in de software. Dit laatste doen we in nauwe samenwerking met productmanagement, maar ook met electrical en mechanical engineering. Bij nieuwe ontwikkelingen zitten we daarom eerst met al deze disciplines bij elkaar. Vijf jaar geleden begon ik bij Voortman in het ontwikkelteam voor The Fabricator, ons systeem voor automatisch samenstellen en lassen, dat inmiddels in productie is genomen. En dat is precies wat ik leuk vind aan dit werk: de connectie tussen soft- en hardware. Wat je achter je computer bedacht hebt, zie je vervolgens terug in de machine in de werkplaats!

Annelon Beltman of Sietse Koenjer
Contact

Wil je meer informatie of direct kennis maken met voortman?

Neem contact met ons op!