De nieuwste vacatures direct in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor de JobAlert
Terug naar vacature

Afstuderen: Verhogen output door slimme software

Scroll

WERKEN BIJ VOORTMAN STEEL MACHINERY?

Voortman Steel Machinery is samen met Voortman Steel Construction onderdeel van de Voortman Steel Group en is één van de grootste spelers in de internationale markt. Met internationale dochterondernemingen is het bedrijf wereldwijd een erkende en toonaangevende leverancier voor de staalbouw en maakindustrie. Ideeën werkelijkheid zien worden; dat klinkt zo mooi, maar het gebeurt bij Voortman Steel Machinery ook echt. En dan gaat het om grensverleggende ideeën. We maken de meest innovatieve machines en productielijnen voor de staalbouw en plaat verwerkende industrie. Voor klanten over de hele wereld! 

Solliciteren? Wat ga je doen? Waar werk je aan? Wij vragen Wij bieden Wie zijn je collega`s?

WELKOM IN ONS TEAM

Als stagiair of afstudeerder krijg je de ruimte om te leren en jezelf te ontwikkelen, zowel persoonlijk als vaktechnisch. Je bent echt onderdeel van het team en kunt van je collega’s alle support verwachten. Je werkt zelfstandig en durft initiatief te tonen. Daarnaast krijg je de vrijheid en neem je de verantwoordelijkheid om jouw onderzoek in te richten en uit te voeren naar hoe jij dit prettig vindt.

WAT GA JE DOEN?

Een bestaande productielijn die een diverse reeks bewerkingen op producten uitvoert, kan een hogere output bereiken door optimaal gebruik te maken van de machines in de lijn. Twee manieren om dit te bereiken zijn:
-         Slimmere routing, waarbij de gekozen route door de lijn wordt gebruikt om een ​​hogere doorvoer te realiseren.
-         Slimmer insturen van klussen waarbij bij de verwachte output (en dus de input en de set van bewerkingen) meer 'gebalanceerd' gebruik gemaakt wordt van de beschikbare machines.
 
Slimmere routering is al een project waar we actief aan werken. Op dit moment gebruiken Voortman machinelijnen heuristieken om mogelijke routes te bepalen. Deze heuristieken worden lokaal toegepast: op een bepaald punt in de lijn wordt met een set regels de optimale keuze gemaakt om op dat specifieke punt een bepaalde vervolgroute te kiezen zonder (of met zeer beperkte) kennis van de te maken keuzes op verdere punten op de lijn waar deze keuzes gemaakt moeten worden. Dit leidt tot lokaal geoptimaliseerde routes. Om dit te verbeteren worden modellen ontwikkelt om middels een globaal model te bepalen dat toewerkt naar een globaal optimum.
 
Deze opdracht richt zich op slimmere taakverdeling: het minimaliseren van de doorlooptijd voor een bepaalde set jobs (een batch) voor een bepaalde regel door de volgorde van de bewerkingen. We willen onze klanten kunnen helpen bij het verbeteren van de output op zowel bestaande lijnen als productielijnen die nog moeten worden geleverd. Dit betekent dat het resulterende model compatibel moet zijn met de heuristieken die we op dit moment gebruiken, maar ook (indien mogelijk) met de wereldwijd geoptimaliseerde routeringsmodellen die we ontwikkelen. Het resultaat van de toewijzing moet een reeks regels zijn die kunnen worden toegepast op de volgorde van taken van een bepaalde batch die klanten kunnen gebruiken om de doorlooptijd te minimaliseren.

Waar je aan werkt

D. ERIC LEACH - Leach Structural Steelwork Ltd.
“"Het nieuwe systeem stelt ons in staat om onze bestaande arbeidskrachten effectiever te gebruiken. We kunnen hen nu in meer ploegen inzetten en bij meer machines. Dat kan onder bepaalde omstandigheden een capaciteitstoename van 50 tot 100 procent opleveren."”
Bekijk project
01 July, 2021

MT500: Voortman Steel Group weer in top 3 metaalindustrie

Lees meer
23 March, 2021

Kom ook stage lopen bij Voortman!

Lees meer
26 February, 2021

Een machine op maat met het juiste softwarepakket

Lees meer

WIJ VRAGEN

  • Hbo of Wo Technische Informatica, Software Engineering, Toegepaste Wiskunde of vergelijkbaar

Werken bij voortman?

Solliciteren is makkelijk

Vind je droombaan
Solliciteer direct online
Beoordeling sollicitatie
Laat zien wie je bent
Ontmoet onze collega/'s
Contract voorstel
Welkom bij voortman

WIJ BIEDEN

Bij Voortman staat iedereen voor elkaar klaar. We zijn een bedrijf met een prettige werksfeer. We zijn ervan overtuigd dat dit bijdraagt aan de prestaties van al onze medewerkers, stagiaires en afstudeerders. Tijdens je stage of afstudeeropdracht krijg je een ervaren begeleider of coach toegewezen. Bevalt het van beide kanten goed? Dan gaan we graag met je in gesprek. En wie weet kom je na afloop wel bij ons werken! Daarnaast krijg je:

  • Een afstudeervergoeding van €450,- bruto per maand.
  • Een reiskostenvergoeding vanaf 15 km en max. 30 km enkele reis. 
  • Kwalitatief hoogwaardige apparatuur en materialen die je nodig hebt om je werk goed uit te kunnen voeren.
  • Of je nu afstudeerder of stagiair bent; je maakt volledig deel uit van ons team. Dat vinden wij erg belangrijk.
  • Een erg leerzame stage- of afstudeerperiode bij onze innovatieve organisatie.
  • Alle vrijheid en verantwoordelijkheid om jouw opdracht succesvol af te ronden.

Opmerking voor werving-, detachering- en selectiebureaus:
We begrijpen dat je voor deze interessante vacature ook kandidaten wilt zoeken of ze zelfs al beschikbaar hebt, maar we zoeken onze nieuwe collega’s liever zelf.

Collega`s aan het woord

Peter Lanting - Software Engineer

Samen met vier collega’s vorm ik het team robotics, dat zich bezighoudt met de software die de Voortman-machines aanstuurt waarin robots worden toegepast. Wij verlenen support als zich een probleem voordoet bij de klant en ontwikkelen nieuwe functionaliteiten in de software. Dit laatste doen we in nauwe samenwerking met productmanagement, maar ook met electrical en mechanical engineering. Bij nieuwe ontwikkelingen zitten we daarom eerst met al deze disciplines bij elkaar. Vijf jaar geleden begon ik bij Voortman in het ontwikkelteam voor The Fabricator, ons systeem voor automatisch samenstellen en lassen, dat inmiddels in productie is genomen. En dat is precies wat ik leuk vind aan dit werk: de connectie tussen soft- en hardware. Wat je achter je computer bedacht hebt, zie je vervolgens terug in de machine in de werkplaats!

Peter Lanting - Software Development

Wat we als Software Engineers bedenken, zien we in eigen huis gemaakt worden. Bij Voortman doen we namelijk alles zelf. Van de ontwikkeling van de machine, de bouw ervan tot en met de installatie bij de klant en de service achteraf. We werken aan een tastbaar eindproduct. Gedurende het productieproces blijven we betrokken, we denken graag mee en delen onze kennis wanneer dat nodig is.

Erik Slagman - Software Engineer

In het kader van mijn hbo-studie informatica zat ik zowel tijdens mijn stage als mijn afstudeeropdracht bij Voortman Steel Machinery. Omdat het van beide kanten goed beviel, ben ik daarna begonnen als Software Engineer, inmiddels alweer acht jaar geleden. Eerst hield ik me bezig met softwareontwikkeling. Een goede voorbereiding op wat ik nu doe: ik ben verantwoordelijk voor de derdelijns softwaresupport op het gebied van VACAM, samen met twee collega’s die rouleren. Tot mijn klantenkring behoren niet alleen mensen die met onze machines werken, maar ook mijn collega’s. Het leuke van dit werk vind ik dan ook dat je met veel verschillende mensen te maken hebt. Als softwareontwikkelaars werken we nauw samen en helpen we elkaar om problemen op te lossen. Daarnaast moet je van alle Voortman-machines de nodige kennis in huis hebben.

Annelon Beltman of Sietse Koenjer
Contact

Wil je meer informatie of direct kennis maken met voortman?

Neem contact met ons op!