De nieuwste vacatures direct in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor de JobAlert
Terug naar vacature

Afstuderen: Tijd inschatting door software feature

Scroll

WERKEN BIJ VOORTMAN STEEL MACHINERY?

Voortman Steel Machinery is samen met Voortman Steel Construction onderdeel van de Voortman Steel Group en is één van de grootste spelers in de internationale markt. Met internationale dochterondernemingen is het bedrijf wereldwijd een erkende en toonaangevende leverancier voor de staalbouw en maakindustrie. Ideeën werkelijkheid zien worden; dat klinkt zo mooi, maar het gebeurt bij Voortman Steel Machinery ook echt. En dan gaat het om grensverleggende ideeën. We maken de meest innovatieve machines en productielijnen voor de staalbouw en plaat verwerkende industrie. Voor klanten over de hele wereld! 

Solliciteren? Wat ga je doen? Waar werk je aan? Wij vragen Wij bieden Wie zijn je collega`s?

WELKOM IN ONS TEAM

Als stagiair of afstudeerder krijg je de ruimte om te leren en jezelf te ontwikkelen, zowel persoonlijk als vaktechnisch. Je bent echt onderdeel van het team en kunt van je collega’s alle support verwachten. Je werkt zelfstandig en durft initiatief te tonen. Daarnaast krijg je de vrijheid en neem je de verantwoordelijkheid om jouw onderzoek in te richten en uit te voeren naar hoe jij dit prettig vindt.

WAT GA JE DOEN?

Onze machines produceren producten die onze klanten zelf ontwerpen. Momenteel heeft de klant geen idee hoe lang de productie van een product gaat duren voordat het wordt geproduceerd. Een wens van onze klanten is om een ​​functie te hebben die een ruwe schatting maakt van de productietijd van alle producten die ze willen produceren. Zo hebben ze enig inzicht in hoe lang hun productie gaat duren en kunnen ze vooraf plannen.

Deze functie moet van toepassing zijn op al onze machines, van stand-alone machines tot machines die samenwerken in een machinelijn om één product te produceren. We zoeken iets dat bruikbaar is voor al onze machines, snel is en nauwkeurig is.


Tijdens deze opdracht:

 • Verzamel je de gewenste input van stakeholders en maakt de eisen duidelijk.
 • Onderzoek je mogelijke oplossingen, bijvoorbeeld open source, commercieel of zelfgemaakt. Daarbij houd je rekening met de volgende aspecten: compatibel met onze softwarestack, toekomstbestendig en betrouwbaar en goed presterend.
 • Je geeft een onderbouwd advies over wat volgens jou de beste oplossing zou zijn.
 • Maak op basis van het advies een proof of concept, dit kan er één of meerdere zijn.

Waar je aan werkt

D. ERIC LEACH - Leach Structural Steelwork Ltd.
“"Het nieuwe systeem stelt ons in staat om onze bestaande arbeidskrachten effectiever te gebruiken. We kunnen hen nu in meer ploegen inzetten en bij meer machines. Dat kan onder bepaalde omstandigheden een capaciteitstoename van 50 tot 100 procent opleveren."”
Bekijk project
01 July, 2021

MT500: Voortman Steel Group weer in top 3 metaalindustrie

Lees meer
23 March, 2021

Kom ook stage lopen bij Voortman!

Lees meer
13 January, 2022

Voortman Steel Group in top tien beste maakbedrijven 2021

Lees meer

WIJ VRAGEN

 • Hbo of Wo Technische Informatica, Software Engineering of vergelijkbaar

Werken bij voortman?

Solliciteren is makkelijk

Vind je droombaan
Solliciteer direct online
Beoordeling sollicitatie
Laat zien wie je bent
Ontmoet onze collega/'s
Contract voorstel
Welkom bij voortman

WIJ BIEDEN

Bij Voortman staat iedereen voor elkaar klaar. We zijn een bedrijf met een prettige werksfeer. We zijn ervan overtuigd dat dit bijdraagt aan de prestaties van al onze medewerkers, stagiaires en afstudeerders. Tijdens je stage of afstudeeropdracht krijg je een ervaren begeleider of coach toegewezen. Bevalt het van beide kanten goed? Dan gaan we graag met je in gesprek. En wie weet kom je na afloop wel bij ons werken! Daarnaast krijg je:

 • Een afstudeervergoeding van €450,- bruto per maand.
 • Een reiskostenvergoeding vanaf 15 km en max. 30 km enkele reis. 
 • Kwalitatief hoogwaardige apparatuur en materialen die je nodig hebt om je werk goed uit te kunnen voeren.
 • Of je nu afstudeerder of stagiair bent; je maakt volledig deel uit van ons team. Dat vinden wij erg belangrijk.
 • Een erg leerzame stage- of afstudeerperiode bij onze innovatieve organisatie.
 • Alle vrijheid en verantwoordelijkheid om jouw opdracht succesvol af te ronden.

Opmerking voor werving-, detachering- en selectiebureaus:
We begrijpen dat je voor deze interessante vacature ook kandidaten wilt zoeken of ze zelfs al beschikbaar hebt, maar we zoeken onze nieuwe collega’s liever zelf.

Collega`s aan het woord

Peter Lanting - Software Development

Wat we als Software Engineers bedenken, zien we in eigen huis gemaakt worden. Bij Voortman doen we namelijk alles zelf. Van de ontwikkeling van de machine, de bouw ervan tot en met de installatie bij de klant en de service achteraf. We werken aan een tastbaar eindproduct. Gedurende het productieproces blijven we betrokken, we denken graag mee en delen onze kennis wanneer dat nodig is.

Peter Lanting - Software Engineer

Samen met vier collega’s vorm ik het team robotics, dat zich bezighoudt met de software die de Voortman-machines aanstuurt waarin robots worden toegepast. Wij verlenen support als zich een probleem voordoet bij de klant en ontwikkelen nieuwe functionaliteiten in de software. Dit laatste doen we in nauwe samenwerking met productmanagement, maar ook met electrical en mechanical engineering. Bij nieuwe ontwikkelingen zitten we daarom eerst met al deze disciplines bij elkaar. Vijf jaar geleden begon ik bij Voortman in het ontwikkelteam voor The Fabricator, ons systeem voor automatisch samenstellen en lassen, dat inmiddels in productie is genomen. En dat is precies wat ik leuk vind aan dit werk: de connectie tussen soft- en hardware. Wat je achter je computer bedacht hebt, zie je vervolgens terug in de machine in de werkplaats!

Annelon Beltman of Sietse Koenjer
Contact

Wil je meer informatie of direct kennis maken met voortman?

Neem contact met ons op!