De nieuwste vacatures direct in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor de JobAlert
Terug naar vacature

Afstuderen: Magnetisch veld bij hechtlassen

Scroll

WERKEN BIJ VOORTMAN STEEL MACHINERY?

Voortman Steel Machinery is samen met Voortman Steel Construction onderdeel van de Voortman Steel Group en is één van de grootste spelers in de internationale markt. Met internationale dochterondernemingen is het bedrijf wereldwijd een erkende en toonaangevende leverancier voor de staalbouw en maakindustrie. Ideeën werkelijkheid zien worden; dat klinkt zo mooi, maar het gebeurt bij Voortman Steel Machinery ook echt. En dan gaat het om grensverleggende ideeën. We maken de meest innovatieve machines en productielijnen voor de staalbouw en plaat verwerkende industrie. Voor klanten over de hele wereld! 

Solliciteren? Wat ga je doen? Waar werk je aan? Wij vragen Wij bieden Wie zijn je collega`s?

WELKOM IN ONS TEAM

Als afstudeerder krijg je de ruimte om te leren en jezelf te ontwikkelen, zowel persoonlijk als vaktechnisch. Je bent echt onderdeel van het team en kunt van je collega’s alle support verwachten. Je werkt zelfstandig en durft initiatief te tonen. Daarnaast krijg je de vrijheid en neem je de verantwoordelijkheid om jouw onderzoek in te richten en uit te voeren naar hoe jij dit prettig vindt.

WAT GA JE DOEN?

Bij het hechtlassen van stalen plaat of profiel met de balkconstructie wordt de handlingrobot met een magneetgereedschap gebruikt om het product te positioneren. Deze magneet wekt een bepaald magnetisch veld op dat invloed heeft op de kwaliteit van de las die bij de magneet wordt geplaatst. Wanneer het magnetische veld groot is, kan het bijna onmogelijk zijn om een ​​goede las te plaatsen.

Daarom blokkeren we momenteel het hele gebied achter en bij de magneet bij het zoeken naar een goede locatie voor de las. Dit wordt vooral gedaan omdat we op dit moment niet weten hoe sterk het veld is op de verschillende locaties. Deze werkwijze kan er echter voor zorgen dat er weinig ruimte is voor een goede las, terwijl het in veel gevallen misschien niet eens nodig is. Hier willen we graag verder onderzoek naar laten doen.

Deze opdracht bestaat uit de volgende onderdelen

 • Onderzoek het magnetische veld van de handlingmagneetgereedschappen.
 • Onderzoek de invloed van het magneetveld op de te plaatsen las.
 • Onderzoek de invloed van het magneetveld van het magneetgereedschap op de te verwerken verbinding.
 • Maak een proof of concept waarbij rekening wordt gehouden met het magnetische veld bij het bepalen van de locatie van de hechtlas.

Optioneel:

 • Een manier vinden om het magnetische veld te visualiseren voor foutopsporing doeleinden.

Deze opdracht kan aanzienlijke theoretische kennis van magnetische velden vereisen, dus een stagiair met ervaring op dit gebied of met een sterke wiskundige / natuurkundige achtergrond is een pré.

Waar je aan werkt

D. ERIC LEACH - Leach Structural Steelwork Ltd.
“"Het nieuwe systeem stelt ons in staat om onze bestaande arbeidskrachten effectiever te gebruiken. We kunnen hen nu in meer ploegen inzetten en bij meer machines. Dat kan onder bepaalde omstandigheden een capaciteitstoename van 50 tot 100 procent opleveren."”
Bekijk project
23 March, 2021

Kom ook stage lopen bij Voortman!

Lees meer
01 July, 2021

MT500: Voortman Steel Group weer in top 3 metaalindustrie

Lees meer

WIJ VRAGEN

 • HBO of WO Technische Natuurkunde, Wiskunde, Software Engineering of vergelijkbaar.

Werken bij voortman?

Solliciteren is makkelijk

Vind je droombaan
Solliciteer direct online
Beoordeling sollicitatie
Laat zien wie je bent
Ontmoet onze collega/'s
Contract voorstel
Welkom bij voortman

WIJ BIEDEN

Bij Voortman staat iedereen voor elkaar klaar. We zijn een bedrijf met een prettige werksfeer. We zijn ervan overtuigd dat dit bijdraagt aan de prestaties van al onze medewerkers, stagiaires en afstudeerders. Tijdens je stage of afstudeeropdracht krijg je een ervaren begeleider of coach toegewezen. Bevalt het van beide kanten goed? Dan gaan we graag met je in gesprek. En wie weet kom je na afloop wel bij ons werken! Daarnaast krijg je:

 • Een afstudeervergoeding van €450,- bruto per maand.
 • Een reiskostenvergoeding vanaf 15 km en max. 30 km enkele reis. 
 • Kwalitatief hoogwaardige apparatuur en materialen die je nodig hebt om je werk goed uit te kunnen voeren.
 • Of je nu afstudeerder of stagiair bent; je maakt volledig deel uit van ons team. Dat vinden wij erg belangrijk.
 • Een erg leerzame stage- of afstudeerperiode bij onze innovatieve organisatie.
 • Alle vrijheid en verantwoordelijkheid om jouw opdracht succesvol af te ronden.

Opmerking voor werving-, detachering- en selectiebureaus:
We begrijpen dat je voor deze interessante vacature ook kandidaten wilt zoeken of ze zelfs al beschikbaar hebt, maar we zoeken onze nieuwe collega’s liever zelf.

Collega`s aan het woord

Peter Lanting - Software Engineer

Samen met vier collega’s vorm ik het team robotics, dat zich bezighoudt met de software die de Voortman-machines aanstuurt waarin robots worden toegepast. Wij verlenen support als zich een probleem voordoet bij de klant en ontwikkelen nieuwe functionaliteiten in de software. Dit laatste doen we in nauwe samenwerking met productmanagement, maar ook met electrical en mechanical engineering. Bij nieuwe ontwikkelingen zitten we daarom eerst met al deze disciplines bij elkaar. Vijf jaar geleden begon ik bij Voortman in het ontwikkelteam voor The Fabricator, ons systeem voor automatisch samenstellen en lassen, dat inmiddels in productie is genomen. En dat is precies wat ik leuk vind aan dit werk: de connectie tussen soft- en hardware. Wat je achter je computer bedacht hebt, zie je vervolgens terug in de machine in de werkplaats!

Peter Lanting - Software Development

Wat we als Software Engineers bedenken, zien we in eigen huis gemaakt worden. Bij Voortman doen we namelijk alles zelf. Van de ontwikkeling van de machine, de bouw ervan tot en met de installatie bij de klant en de service achteraf. We werken aan een tastbaar eindproduct. Gedurende het productieproces blijven we betrokken, we denken graag mee en delen onze kennis wanneer dat nodig is.

Annelon Beltman of Sietse Koenjer
Contact

Wil je meer informatie of direct kennis maken met voortman?

Neem contact met ons op!