De nieuwste vacatures direct in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor de JobAlert
Terug naar vacature

Afstuderen: Efficiency Planningsuren Snijhal

Scroll

WERKEN BIJ VOORTMAN STEEL MACHINERY?

Voortman Steel Machinery is samen met Voortman Steel Construction onderdeel van de Voortman Steel Group en is één van de grootste spelers in de internationale markt. Met internationale dochterondernemingen is het bedrijf wereldwijd een erkende en toonaangevende leverancier voor de staalbouw en maakindustrie. Ideeën werkelijkheid zien worden; dat klinkt zo mooi, maar het gebeurt bij Voortman Steel Machinery ook echt. En dan gaat het om grensverleggende ideeën. We maken de meest innovatieve machines en productielijnen voor de staalbouw en plaat verwerkende industrie. Voor klanten over de hele wereld! 

Solliciteren? Wat ga je doen? Waar werk je aan? Wij vragen Wij bieden Wie zijn je collega`s?

WELKOM IN ONS TEAM

Als Snijafdeling hebben wij een bijzondere rol, wij leveren namelijk zowel aan Voortman Steel Machinery als Voortman Steel Construction. Wij bewerken stalen platen met de door Voortman zelf ontwikkelde plaatbewerkingsmachines. Zo leveren wij bijvoorbeeld kop- en voetplaten voor staalconstructies, maar ook constructiedelen voor onze machines. Om onze machines zoveel mogelijk te benutten, werken wij in twee ploegen. Als Operator zorg je ervoor dat de machines continu kunnen blijven draaien en de verschillende interne afdelingen tijdig van de juiste producten worden voorzien. Het is elke keer weer een uitdaging om zo efficiënt mogelijk te produceren; we zoeken continu de balans tussen het creëren van een zo groot mogelijke output met het verbruik van zo min mogelijk materialen en uren.  

Als afstudeerder krijg je de ruimte om te leren en jezelf te ontwikkelen, zowel persoonlijk als vaktechnisch. Je bent echt onderdeel van het team en kunt van je collega’s alle support verwachten. Je werkt zelfstandig en durft initiatief te tonen. Daarnaast krijg je de vrijheid en neem je de verantwoordelijkheid om jouw onderzoek in te richten en uit te voeren naar hoe jij dit prettig vindt.

WAT GA JE DOEN?

Bij Voortman Parts Manufacturing 1 (VPM1) willen we de efficiëntie van het snijproces in kaart brengen. Hierbij spreken we van meerdere processen; het snijden van stalen delen op twee type machines en het sorteren hiervan. Voor het bepalen van de efficiëntie willen we de geklokte uren van de operators vergelijken met de geplande uren.

De opdracht is daarom het definiëren van de geplande uren. Momenteel is wel bekend wat de geplande machine-uren zijn, maar niet hoeveel tijd een operator hier effectief mee bezig is en aan welke werkzaamheden alle geklokte uren worden besteed. Deze tijd is erg variabel, doordat er een grote diversiteit zit in de producten.

Tijdens deze opdracht zal er gekeken moeten worden naar zowel primaire- als secundaire taken van de operator en aan welk type snijmachine deze werkzaam is. Het doel is om een manier te bedenken waarmee de geplande uren bepaald kunnen worden aan de hand van de productiedata. De volgende stap is om de data te verwerken en inzichtelijk te maken, zodat de efficiënte van het snijproces gemonitord kan worden.

Waar je aan werkt

23 March, 2021

Kom ook stage lopen bij Voortman!

Lees meer
13 January, 2022

Voortman Steel Group in top tien beste maakbedrijven 2021

Lees meer

WIJ VRAGEN

  • BK5 Commercieel Technische Bedrijfskunde

Werken bij voortman?

Solliciteren is makkelijk

Vind je droombaan
Solliciteer direct online
Beoordeling sollicitatie
Laat zien wie je bent
Ontmoet onze collega/'s
Contract voorstel
Welkom bij voortman

WIJ BIEDEN

Bij Voortman staat iedereen voor elkaar klaar. We zijn een bedrijf met een prettige werksfeer. We zijn ervan overtuigd dat dit bijdraagt aan de prestaties van al onze medewerkers, stagiaires en afstudeerders. Tijdens je stage of afstudeeropdracht krijg je een ervaren begeleider of coach toegewezen. Bevalt het van beide kanten goed? Dan gaan we graag met je in gesprek. En wie weet kom je na afloop wel bij ons werken!

  • Een afstudeervergoeding van €450,- bruto per maand.
  • Een reiskostenvergoeding vanaf 15 km en max. 30 km enkele reis. 
  • Kwalitatief hoogwaardige apparatuur en materialen die je nodig hebt om je werk goed uit te kunnen voeren.
  • Als afstudeerder maak je volledig deel uit van ons team. Dat vinden wij erg belangrijk.
  • Een erg leerzame afstudeerperiode bij onze innovatieve organisatie.
  • Alle vrijheid en verantwoordelijkheid om jouw opdracht succesvol af te ronden.

Opmerking voor werving-, detachering- en selectiebureaus:
We begrijpen dat je voor deze interessante vacature ook kandidaten wilt zoeken of ze zelfs al beschikbaar hebt, maar we zoeken onze nieuwe collega’s liever zelf.

Collega`s aan het woord

Robbert Stegeman - Construction Engineer

Bij Voortman Parts II maken we stalen onderdelen voor alle typen Voortman-machines. Dit doen we op basis van tekeningen. De werkvoorbereiding zorgt ervoor dat alles wat we nodig hebben klaarligt. Wij stellen de delen samen en bevestigen de platen. Het leuke vind ik dat je aan hele concrete producten werkt en dat je dit zelfstandig doet. Ik deel graag mijn kennis met anderen. Daarom begeleid ik leerlingen en doe ik de eindcontrole van hun werk. Bij Voortman staan ze altijd open voor jouw ideeën. Als je aangeeft dat je iets graag wilt doen, ga je met elkaar in gesprek om te kijken wat er mogelijk is.

Steijn Doornekamp - Teamleader snijafdeling

Als Voortman besteden we steeds minder werkzaamheden uit. Wat we zelf kunnen, doen we zelf. Hierdoor is het bedrijf steeds in ontwikkeling en is er genoeg uitdaging; elke dag is weer anders! Je krijgt hier volop kansen om jezelf te ontwikkelen in de richting die jij graag wilt. Ik ben in 2012 begonnen in de assemblage en daarna heb ik gewerkt als test engineer. Eind vorig jaar ben ik voor deze functie gevraagd. Nu stuur ik de productie van de snijafdeling aan: ik verwerk de orders in SAP en bereid de programmering van de snijmachines voor in SigmaNEST. Ook houd ik me bezig met de planning en het verder verbeteren van onze processen. Uiteraard ben ik veel in de werkplaats te vinden. Zijn er problemen met de machines, dan zorg ik dat ze zo snel mogelijk worden opgelost, zodat de mannen in de werkplaats door kunnen met hun werk.

Annelon Beltman of Sietse Koenjer
Contact

Wil je meer informatie of direct kennis maken met voortman?

Neem contact met ons op!