De nieuwste vacatures direct in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor de JobAlert
Voortman Steel Machinery

Software Development

Een machine of productielijn bouwen is één, maar het ook daadwerkelijk laten draaien; dat is minstens zo belangrijk. Daarvoor leggen wij als afdeling Software Development de basis. Wij zorgen ervoor dat alle losse onderdelen worden aangestuurd en samenwerken. Ons dagelijks werk bestaat uit het ontwerpen, ontwikkelen en testen van software. Het gaat om kwalitatief hoogwaardige software die ervoor zorgt dat manuele handelingen door de eindgebruiker tot een minimum worden beperkt. We gaan met de tijd mee en zijn dus voortdurend opzoek naar nog betere snellere oplossingen.

Scroll
Terug naar vakgebied
Kennis maken Wat we doen Waar we aan werken Collega’s aan het woord Vacatures (3)

WAT WE DOEN

Achter elke machine schuilt een softwarepakket dat wij zelf hebben ontwikkeld, VACAM. Een onderdeel dat je niet ziet, maar je merkt het direct als het niet werkt. Dagelijks werken wij aan dit softwareplatform. We gebruiken de nieuwste technieken op het gebied van C#, WPF en PLC (TwinCAT). Onze buildstraat is opgebouwd met Visual Studio, Git en Jenkins. Kortom: we hebben de beschikking over de nieuwste en beste tools. Dit geeft ons de kans om te innoveren en onze machines nog gebruiksvriendelijker te maken en verder te automatiseren. Daarnaast vinden we betrouwbaarheid erg belangrijk. We werken daarom met codereviews en hechten veel waarde aan (geautomatiseerd) testen. 

Wat we als Software Engineers bedenken, zien we in eigen huis gemaakt worden. Bij Voortman doen we namelijk alles zelf. Van de ontwikkeling van de machine, de bouw ervan tot en met de installatie bij de klant en de service achteraf. We werken aan een tastbaar eindproduct. Gedurende het productieproces blijven we betrokken, we denken graag mee en delen onze kennis wanneer dat nodig is.

HET TEAM

Ons team bestaat uit gedreven Software Engineers. Een hechte en enthousiaste groep mensen die klaar staan voor elkaar. We doen het echt samen. We weten elkaar snel te vinden en denken graag met elkaar mee. Samen met onze collega Mechanical en Electrical Engineers werken we nauw samen in één ruimte en halen we het beste in elkaar naar boven. Je krijgt alle ruimte om jezelf te ontwikkelen, zowel persoonlijk als vaktechnisch. Ook delen we graag ook onze eigen kennis met elkaar: maandelijks organiseren we lunch & learn sessies, een zogenoemde KATA.  

Ook buiten de werkzaamheden weten we elkaar te vinden. We zijn graag buiten: een rondje wandelen of misschien zelfs mountainbiken in de middagpauze, we doen het graag! Daarnaast kennen we ons gezamenlijke koffiemomentje en worden onze afdelingsuitjes altijd erg gewaardeerd. We maken dus tijd voor gezelligheid, maar steken daarna graag weer de handen uit de mouwen! 

Projecten waar we aan werken

15 January, 2020

Unieke samenwerking bij nieuwe productielijn Voortman Steel Construction

Lees meer
23 October, 2018

Van VACAM 2.0 naar 4.0

Lees meer
12 October, 2018

Wijzigingen op de IPC

Lees meer
04 June, 2019

Project in beeld: V310

Lees meer
13 September, 2019

Project in beeld: Emile Egger

Lees meer

Collega`s aan het woord

Vlog: Uitdagingen van een Software Engineer

Eliza gaat op stap met Gert-Jan, Software Engineer bij Voortman Steel Machinery. Wat zijn concrete uitdagingen voor een Software Engineer bij dit internationale bedrijf? En hoe is het om mee te bouwen aan een daadwerkelijk eindproduct? Hoe zijn de teams samengesteld en hoe verloopt samenwerking met andere afdelingen? Gert-Jan geeft in deze vlog zijn kijk op al deze vraagstukken.

Vlog: Voortman Hackathon

Het is zaterdag 19 oktober. De deuren van Voortman Steel Machinery gaan al vroeg in de morgen open en de eerste software engineers druppelen binnen. Het is tijd voor de eerste door Voortman Steel Machinery georganiseerde Hackathon! Onder het genot van een kop koffie horen de twintig deelnemers, verdeeld over zes groepen, wat de uitdaging voor de dag is. Opgetrokken wenkbrauwen alom, en dit is nog maar het begin…

Gerelateerde vacatures

Professional - Voortman Steel Machinery Software Engineer C# (Robotics) Ontdek
Professional - Voortman Steel Machinery Software Architect Ontdek
Professional - Voortman Steel Machinery Software Engineer PLC Ontdek
Annelon Beltman
Contact

Wil je meer informatie of direct kennis maken met voortman?

Neem contact met mij op!

Annelon Beltman
+31 (0)548 539000