De nieuwste vacatures direct in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor de JobAlert
Voortman Steel Machinery

Software Development

Een machine of productielijn bouwen is één, maar het ook daadwerkelijk laten draaien; dat is minstens zo belangrijk. Daarvoor leggen wij als afdeling Software Development de basis. Wij zorgen ervoor dat alle losse onderdelen worden aangestuurd en samenwerken. Ons dagelijks werk bestaat uit het ontwerpen, ontwikkelen en testen van software. Het gaat om kwalitatief hoogwaardige software die ervoor zorgt dat manuele handelingen door de eindgebruiker tot een minimum worden beperkt. We gaan met de tijd mee en zijn dus voortdurend opzoek naar nog betere snellere oplossingen.

Scroll
Terug naar vakgebied
Kennis maken Wat we doen Waar we aan werken Collega’s aan het woord Vacatures (2)

WAT WE DOEN

Achter elke machine schuilt een softwarepakket dat wij zelf hebben ontwikkeld, VACAM. Een onderdeel dat je niet ziet, maar je merkt het direct als het niet werkt. Dagelijks werken wij aan dit softwareplatform. We gebruiken de nieuwste technieken op het gebied van C#, WPF en PLC (TwinCAT). Onze buildstraat is opgebouwd met Visual Studio, Git en Jenkins. Kortom: we hebben de beschikking over de nieuwste en beste tools. Dit geeft ons de kans om te innoveren en onze machines nog gebruiksvriendelijker te maken en verder te automatiseren. Daarnaast vinden we betrouwbaarheid erg belangrijk. We werken daarom met codereviews en hechten veel waarde aan (geautomatiseerd) testen. 

Wat we als Software Engineers bedenken, zien we in eigen huis gemaakt worden. Bij Voortman doen we namelijk alles zelf. Van de ontwikkeling van de machine, de bouw ervan tot en met de installatie bij de klant en de service achteraf. We werken aan een tastbaar eindproduct. Gedurende het productieproces blijven we betrokken, we denken graag mee en delen onze kennis wanneer dat nodig is.

HET TEAM

Ons team bestaat uit gedreven Software Engineers. Een hechte en enthousiaste groep mensen die klaar staan voor elkaar. We doen het echt samen. We weten elkaar snel te vinden en denken graag met elkaar mee. Samen met onze collega Mechanical en Electrical Engineers werken we nauw samen in één ruimte en halen we het beste in elkaar naar boven. Je krijgt alle ruimte om jezelf te ontwikkelen, zowel persoonlijk als vaktechnisch. Ook delen we graag ook onze eigen kennis met elkaar: maandelijks organiseren we lunch & learn sessies, een zogenoemde KATA.  

Ook buiten de werkzaamheden weten we elkaar te vinden. We zijn graag buiten: een rondje wandelen of misschien zelfs mountainbiken in de middagpauze, we doen het graag! Daarnaast kennen we ons gezamenlijke koffiemomentje en worden onze afdelingsuitjes altijd erg gewaardeerd. We maken dus tijd voor gezelligheid, maar steken daarna graag weer de handen uit de mouwen! 

Waar we aan werken

26 February, 2021

Een machine op maat met het juiste softwarepakket

Lees meer
08 July, 2020

Hoge verwachtingen voor nieuwe robotsnijmachine V807

Lees meer
15 January, 2020

Unieke samenwerking bij nieuwe productielijn Voortman Steel Construction

Lees meer
04 June, 2019

Project in beeld: V310

Lees meer
13 September, 2019

Project in beeld: Emile Egger

Lees meer
23 October, 2018

Van VACAM 2.0 naar 4.0

Lees meer

Collega`s aan het woord

Peter Lanting - Software Development

Wat we als Software Engineers bedenken, zien we in eigen huis gemaakt worden. Bij Voortman doen we namelijk alles zelf. Van de ontwikkeling van de machine, de bouw ervan tot en met de installatie bij de klant en de service achteraf. We werken aan een tastbaar eindproduct. Gedurende het productieproces blijven we betrokken, we denken graag mee en delen onze kennis wanneer dat nodig is.

Erik Slagman - Software Engineer

In het kader van mijn hbo-studie informatica zat ik zowel tijdens mijn stage als mijn afstudeeropdracht bij Voortman Steel Machinery. Omdat het van beide kanten goed beviel, ben ik daarna begonnen als Software Engineer, inmiddels alweer acht jaar geleden. Eerst hield ik me bezig met softwareontwikkeling. Een goede voorbereiding op wat ik nu doe: ik ben verantwoordelijk voor de derdelijns softwaresupport op het gebied van VACAM, samen met twee collega’s die rouleren. Tot mijn klantenkring behoren niet alleen mensen die met onze machines werken, maar ook mijn collega’s. Het leuke van dit werk vind ik dan ook dat je met veel verschillende mensen te maken hebt. Als softwareontwikkelaars werken we nauw samen en helpen we elkaar om problemen op te lossen. Daarnaast moet je van alle Voortman-machines de nodige kennis in huis hebben.

Peter Lanting - Software Engineer

Samen met vier collega’s vorm ik het team robotics, dat zich bezighoudt met de software die de Voortman-machines aanstuurt waarin robots worden toegepast. Wij verlenen support als zich een probleem voordoet bij de klant en ontwikkelen nieuwe functionaliteiten in de software. Dit laatste doen we in nauwe samenwerking met productmanagement, maar ook met electrical en mechanical engineering. Bij nieuwe ontwikkelingen zitten we daarom eerst met al deze disciplines bij elkaar. Vijf jaar geleden begon ik bij Voortman in het ontwikkelteam voor The Fabricator, ons systeem voor automatisch samenstellen en lassen, dat inmiddels in productie is genomen. En dat is precies wat ik leuk vind aan dit werk: de connectie tussen soft- en hardware. Wat je achter je computer bedacht hebt, zie je vervolgens terug in de machine in de werkplaats!

Gerelateerde vacatures

Professional - Voortman Steel Machinery Software Engineer .Net Ontdek
Professional - Voortman Steel Machinery Medior Software Engineer C# (Robotics) Ontdek
Annelon Beltman of Sietse Koenjer
Contact

Wil je meer informatie of direct kennis maken met voortman?

Neem contact met ons op!