De nieuwste vacatures direct in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor de JobAlert
Voortman Steel Machinery

Assemblage

Als medewerkers van de afdeling Assemblage brengen we in de praktijk wat door onze eigen Engineeringsafdelingen is bedacht. Wij maken de meest geavanceerde en technologisch hoogstaande machines voor de staalbewerkingsindustrie. Wij werken aan uitdagende projecten die het nodige vakmanschap vereisen. 

Scroll
Terug naar vakgebied
Kennis maken Wat we doen Waar we aan werken Collega’s aan het woord Vacatures (3)

ASSEMBLAGE

Je kunt iets nog zo mooi bedenken, maar het moet wel praktisch uit te voeren zijn. Daarom werken we nauw samen met de afdeling Engineering en worden wij betrokken bij het ontwerpproces van een nieuwe machine. Wij werken elke dag met vakmanschap en passie aan het samenstellen van een machine, van begin tot eind. Op basis van een tekening bouwen we modules samen tot een complete machine, zoals een boor-, zaag- of plaatsnijmachine. Dit doen we in duo’s of met meerdere collega’s. Als team werken we aan één machine tegelijk en assembleren zowel het mechanische als elektrische deel. We werken met verschillende technieken, zoals pneumatiek en hydrauliek. Iedere collega levert vanuit zijn expertise een bijdrage aan het eindproduct, binnen de gestelde eisen en tijd. Met als gevolg dat je met een tevreden gevoel het project afrondt. De machine is klaar om getest te worden, tijd voor weer een volgend uitdagend project!

TESTEN

Als de machine geassembleerd is, dan wordt deze uitvoerig getest. Als Test Engineer ben je verantwoordelijk voor het testen en afstellen van de machine, zodat de machine ook daadwerkelijk doet wat de klant ervan verwacht. Op basis van de klantspecificaties controleer je de samengebouwde machine en stel je de juiste parameters in. Je brengt leven in de machine! Je weet welke bewerkingen de klant uit gaat voeren met de machine en voert productietesten uit. Zonder jouw akkoord gaat de machine niet de deur uit! Als Test Engineer werk je veel zelfstandig, maar overleg je ook veel met de Assembling Engineers die de machine hebben samengebouwd. Ook heb je regelmatig contact met Field Service Engineers, die met de door jouw geteste machine bij de klant aan de slag gaan!   

PANELENBOUW

Het kloppend hart van iedere machine is de elektrische besturingskast. Onze afdeling panelenbouw houdt zich dagelijks bezig met de productie van deze kasten. De medewerkers bouwen de besturingspanelen die erin komen vanaf nul op. We doen alles zelf: van het boren van de gaten, het monteren van de bedradingsgoten en de onderdelen, tot en met het plaatsen van de panelen in de kast. Een speciaal computerprogramma, E-Plan Pro-Panel, zet het ontwerp van het paneel om naar een 3D-model. In dit model ziet de medewerker precies welke onderdelen hij/zij nodig heeft, waar hij/zij ze moet monteren en hoe de bedrading moet lopen. We werken met de meest geavanceerde machines, waaronder een machine die, ook op basis van het 3D-model, de benodigde bedrading kant-en-klaar aanlevert. Nadat we de panelen grondig getest hebben, monteren we ze in de besturingskast, die dan klaar is om aan een machine of systeem gekoppeld te worden.

WAREHOUSE

Ons Warehouse is verantwoordelijk voor alle inkomende en uitgaande goederen binnen onze organisatie. Een belangrijke spin in het web. Denk hierbij niet alleen aan technische onderdelen, maar ook goederen als koffie komen via het Warehouse binnen. De inkomende goederen worden door de Warehouse medewerkers gecontroleerd en vervolgens verwerkt. Bij Voortman hebben wij een volledig geautomatiseerd warehouse systeem, je weet dan ook altijd waar goederen zich bevinden. Jij zorgt voor de aanlevering van de juiste materialen op de werkplek, zodat je collega’s van Assembling onbezorgd aan het werk kunnen. Daarnaast zorg je ervoor dat je collega’s van Service en Onderhoud altijd met een goed gevulde service bus op pad gaan naar de klant. Het versturen van onderdelen en gereedschappen naar de klant, wordt ook via het Warehouse geregeld. Je verstuurt niet alleen het juiste onderdeel, maar zorgt ook voor de juiste verpakking en bijbehorende documentatie. Dit is soms best een uitdaging, want onze goederen gaan namelijk de hele wereld over!  

HET TEAM

Passie voor techniek en vakmanschap; dat is waar het bij ons om draait. Als je over die twee eigenschappen beschikt, gaat het ongetwijfeld lukken om samen met je collega’s iets moois neer te zetten. Want dat we het samen doen; dat is een ding wat zeker is. We delen graag onze kennis en ervaring met elkaar en met andere teams binnen de organisatie. Zo zorgen we ervoor dat we elke dag een beetje beter worden. Dat leidt niet alleen tot het beste eindresultaat, maar het brengt ook werkplezier met zich mee en dat vinden we heel belangrijk. Voortman is een groot bedrijf met alle mogelijkheden die dat met zich meebrengt. Je werkt met veel verschillende technieken aan verschillende typen machines; je kunt bij ons alle kanten op en we staan open voor persoonlijke ontwikkeling. Tegelijkertijd heeft Voortman de mentaliteit van een klein bedrijf. Lekker persoonlijk, aandacht voor elkaar en niet te lang nadenken maar vooral doen. Wij houden van aanpakken. Zo zijn we! Niet alleen onze medewerkers, maar ook onze klanten waarderen dat.

Waar we aan werken

30 June, 2022

Een efficiëntere werkwijze bij de productie van plaatsnijmachines

Lees meer
31 May, 2021

Panelenbouw draait op volle toeren

Lees meer
23 April, 2020

Besturing van onze machines verder geautomatiseerd

Lees meer
15 January, 2020

Unieke samenwerking bij nieuwe productielijn Voortman Steel Construction

Lees meer
13 September, 2019

Project in beeld: Emile Egger

Lees meer
04 June, 2019

Project in beeld: V310

Lees meer
29 November, 2018

Slimmer en georganiseerder monteren

Lees meer
02 April, 2018

Voortman Parts Manufacturing

Lees meer
21 November, 2018

Project in beeld: J&D Pierce

Lees meer
02 May, 2018

Project in beeld: Leach Structural Steelwork LTD.

Lees meer
04 April, 2018

Project in beeld: Frank H. Dale Ltd.

Lees meer
30 April, 2018

Project in beeld: NCI Buildings Systems

Lees meer

Collega`s aan het woord

Tom Nijhof - Assemblage

Als medewerkers van de afdeling Assemblage brengen we in de praktijk wat door onze eigen Engineeringsafdelingen is bedacht. Wij maken de meest geavanceerde en technologisch hoogstaande machines voor de staalbewerkingsindustrie. Wij werken aan uitdagende projecten die het nodige vakmanschap vereisen.

Gerelateerde vacatures

Professional - Voortman Steel Machinery Assemblage Monteur Ontdek
Professional - Voortman Steel Machinery Test Engineer Machinebouw Ontdek
Student - Voortman Steel Group Zaterdagmedewerker Ontdek
Annelon Beltman of Sietse Koenjer
Contact

Wil je meer informatie of direct kennis maken met voortman?

Neem contact met ons op!