De nieuwste vacatures direct in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor de JobAlert
Voortman Steel Machinery

Parts Manufacturing

Passie voor techniek en vakmanschap; dat is waar het bij ons om draait. Binnen onze afdeling bouwen wij van ruwe materialen systemen of delen van systemen. Dit doen wij door zo veel mogelijk gebruik te maken van onze eigen machines. Onze klanten zijn vooral interne afdelingen binnen Voortman Steel Machinery en Voortman Steel Construction, maar onze transportsystemen leveren wij direct aan de klant. 

Scroll
Terug naar vakgebied
Kennis maken Wat we doen Waar we aan werken Collega’s aan het woord Vacatures (1)

WAT WE DOEN

HANDLING 

Binnen de afdeling Handling produceren wij transportsystemen, deze systemen zorgen in het productieproces bij de klant voor de aan- en afvoer van staalmateriaal in combinatie met onze machines. De rollenbanen en dwarstransporten zorgen ervoor dat het materiaal op het juiste moment bij een machine wordt aangeleverd voor bewerking en vervolgens op de juiste plek weer wordt afgeleverd. De systemen worden zowel mechanisch als elektrisch geassembleerd. Ook zorgen we ervoor dat de systemen gelast en gecoat worden. Als monteur krijg je het complete pakketje met informatie, op basis van de order en tekening werk je aan het product. Hoe lang we bezig zijn met een transportsysteem is afhankelijk van de grootte en lengte van het systeem. De ene klant heeft een groot systeem nodig waar we twee weken aan werken en de andere klant heeft een kleiner systeem nodig die we binnen één week afronden. De transportsystemen die klaar zijn gaan direct naar de klant, als ook de machines die door de afdeling Assemblage zijn gebouwd en getest klaar zijn voor transport.  

CONSTRUCTION 

Het lassen van constructiedelen voor onze machines, dat is wat onze afdeling Construction doet. Een team van samenstellers en lassers zorgt er dagelijks voor dat de door ons ontwikkelde en geproduceerde machines worden voorzien van een stevige constructie. Onze klanten voeren zware staalbewerkingen uit met onze machines, dit betekent dat onze constructiedelen robuust moeten worden uitgevoerd. Wij lassen constructiestaal, waarbij we gebruik maken van MIG/MAG lastechniek. Er zit veel variatie in de producten die je last, geen dag is hetzelfde. De ene keer ben je een uur bezig, maar soms werk je meerdere weken aan een ander eindproduct. Als het product is gelast, dan gaat het vaak voor nabewerking naar een derde partij. Het leuke is dat als je een tijdje later door de werkplaats van onze Assemblage afdeling wandelt, je de machine met de door jouw gelaste constructiedelen kunt zien staan.  

SNIJAFDELING 

Als Snijafdeling hebben wij een bijzondere rol, wij leveren namelijk zowel aan Voortman Steel Machinery als Voortman Steel Construction. Wij bewerken stalen platen met de door Voortman zelf ontwikkelde plaatbewerkingsmachines. Zo leveren wij bijvoorbeeld kop- en voetplaten voor staalconstructies, maar ook constructiedelen voor onze machines. Om onze machines zoveel mogelijk te benutten, werken wij in twee ploegen. Als Operator zorg je ervoor dat de machines continu kunnen blijven draaien en de verschillende interne afdelingen tijdig van de juiste producten worden voorzien. Het is elke keer weer een uitdaging om zo efficiënt mogelijk te produceren; we zoeken continu de balans tussen het creëren van een zo groot mogelijke output met het verbruik van zo min mogelijk materialen en uren.  

WAREHOUSE

De verschillende bewerkingen die binnen Parts Manufacturing plaatsvinden, vragen ook om veel logistieke bewegingen. Binnen het Warehouse zorgen wij ervoor dat de goederenstroom soepel verloopt. Inkomende goederen zoals ruwe materialen en koopdelen, zetten wij klaar voor de verschillende afdelingen. Het is belangrijk dat de materialen op het juiste moment op de juiste plek liggen, zodat collega’s niet hoeven te wachten voordat ze met een volgend project aan de slag kunnen. Alle producten die binnen Parts Manufacturing gemaakt worden, verlaten via ons de fabriek. Zo regelen wij niet alleen het transport richting klanten, maar zorgen wij er ook voor dat de producten voor nabewerking op het juiste moment bij de nabewerker aangeleverd worden. Wij zijn de hele dag in beweging om alles in goede banen te leiden. Als alles op rolletjes loopt, dan pas zijn wij tevreden! 

HET TEAM

Het bewerken van metaal, dat is waar wij ons dagelijks mee bezig houden. Onze medewerkers steken graag hun handen uit de mouwen, echte vakmannen met passie voor hun werk. We kennen veel verschillende disciplines binnen onze afdeling, maar werken samen in één productiehal. Samenwerken, van elkaar leren en elkaar helpen wanneer het nodig is. Ervaren leermeesters en medewerkers die het vak nog moeten leren, met elkaar zorgen we ervoor dat we niet alleen voor nu, maar ook voor de toekomst voldoende kennis in huis hebben en houden. Dat is wat we belangrijk vinden binnen Voortman. Je krijgt bij ons veel ruimte om jezelf te ontwikkelen. We weten van aanpakken, maar we vinden het ook belangrijk dat we plezier hebben met elkaar. Een grapje tussendoor, daar maken we ook soms even tijd voor. Want als je doet wat je leuk vindt en je je thuis voelt in je werkomgeving, dan leveren we samen de beste producten voor onze klanten!

Waar we aan werken

27 October, 2020

Voortman Steel Group in top 3 beste metaalbedrijven

Lees meer
20 February, 2020

Grotere jas voor Voortman Parts

Lees meer
13 September, 2019

Project in beeld: Emile Egger

Lees meer
04 June, 2019

Project in beeld: V310

Lees meer
02 April, 2018

Voortman Parts Manufacturing

Lees meer
21 November, 2018

Project in beeld: J&D Pierce

Lees meer
02 April, 2018

Installatieproces nieuwe machines

Lees meer
29 November, 2018

Slimmer en georganiseerder monteren

Lees meer
02 May, 2018

Project in beeld: Leach Structural Steelwork LTD.

Lees meer
30 April, 2018

Project in beeld: NCI Buildings Systems

Lees meer

Collega`s aan het woord

Steijn Doornekamp - Teamleader snijafdeling

Als Voortman besteden we steeds minder werkzaamheden uit. Wat we zelf kunnen, doen we zelf. Hierdoor is het bedrijf steeds in ontwikkeling en is er genoeg uitdaging; elke dag is weer anders! Je krijgt hier volop kansen om jezelf te ontwikkelen in de richting die jij graag wilt. Ik ben in 2012 begonnen in de assemblage en daarna heb ik gewerkt als test engineer. Eind vorig jaar ben ik voor deze functie gevraagd. Nu stuur ik de productie van de snijafdeling aan: ik verwerk de orders in SAP en bereid de programmering van de snijmachines voor in SigmaNEST. Ook houd ik me bezig met de planning en het verder verbeteren van onze processen. Uiteraard ben ik veel in de werkplaats te vinden. Zijn er problemen met de machines, dan zorg ik dat ze zo snel mogelijk worden opgelost, zodat de mannen in de werkplaats door kunnen met hun werk.

Jorgen Kamphuis - Construction Engineer

Na mijn opleidingen basislasser en constructiewerker bij REMO West-Twente ben ik in 2015 bij Voortman begonnen en het bevalt me hier prima! Bij Voortman Parts II maken we delen voor machines die door Voortman zelf ontworpen zijn. Het is hierbij noodzakelijk om nauwkeurig te werken en een mooi afgewerkt product af te leveren. De onderdelen die we nodig hebben, worden voorbewerkt en per dag klaargelegd. Ik kies zelf waar ik die dag mee aan de slag ga en in welke volgorde. Aan de hand van de tekening stel ik het onderdeel samen, waarna het wordt afgelast en naar de assemblage gaat. Als je dan door de productiehal van Voortman Steel Machinery loopt, zie je het eindresultaat van de machine waar je aan meegewerkt hebt en dat is mooi.

Robert Stegeman - Parts Manufacturing

Passie voor techniek en vakmanschap; dat is waar het bij ons om draait. Binnen onze afdeling bouwen wij van ruwe materialen systemen of delen van systemen. Dit doen wij door zo veel mogelijk gebruik te maken van onze eigen machines. Onze klanten zijn vooral interne afdelingen binnen Voortman Steel Machinery en Voortman Steel Construction, maar onze transportsystemen leveren wij direct aan de klant. 

Gerelateerde vacatures

Professional - Voortman Steel Machinery Samensteller / Lasser Ontdek
Annelon Beltman of Sietse Koenjer
Contact

Wil je meer informatie of direct kennis maken met voortman?

Neem contact met ons op!