De nieuwste vacatures direct in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor de JobAlert
Voortman Steel Machinery

Engineering

Van kleine, relatief eenvoudige bewerkingsmachines tot grote complexe machinelijnen: elke Voortman-machine bedenken, ontwikkelen en maken we helemaal zelf. Als afdeling Engineering bepalen wij in grote mate hoe zo’n nieuwe machine eruit komt te zien. Wij doen dit met een groep enthousiaste engineers die intensief samenwerken binnen en buiten de afdeling. Maar wij doen dit zeker niet alleen. Elke afdeling binnen Voortman denkt mee. Daardoor kunnen wij machines ontwikkelen die niet alleen doen wat ze moeten doen, maar die ook efficiënt geproduceerd, geïnstalleerd en bediend kunnen worden. 

Scroll
Terug naar vakgebied
Kennis maken Wat we doen Waar we aan werken Collega’s aan het woord Vacatures (1)

WAT WE DOEN

RESEARCH & DEVELOPMENT

Als wij opdracht krijgen voor een nieuwe productontwikkeling, dan stellen wij een projectteam samen. We houden daarbij niet alleen rekening met de benodigde kennis, maar ook met de persoonlijke wensen van onze collega’s. Zo zorgen we ervoor dat ons werk afwisselend en uitdagend blijft. In een projectteam werk je samen met Mechanical, Electrical en Software Engineers, onder leiding van een Projectleider en een Lead Engineer. Dit team stelt de functionele werking en de specificaties van de nieuwe machine op. Vervolgens gaat iedere discipline hiermee aan het werk. De Mechanical Engineer gaat aan de slag met het tekenen en construeren van de onderdelen en de samenstellingen. De Electrical Engineer start met het maken van de elektrische schema’s en de hardware engineering. De Software Engineer zorgt voor de aansturing van de machine. Wij werken onderling nauw samen en maken gebruik van de nieuwste tools voor een optimaal resultaat. Het hele engineersproces loopt letterlijk van de eerste schets tot aan een goed werkende machine in de markt. Wij dagen onze engineers uit om, naast de techniek en vereiste functionaliteit, ook na te denken over bijvoorbeeld kostprijs en maakbaarheid. Dit geeft een extra dimensie aan je werk en zo stimuleren we een brede samenwerking. Je zit dan ook zeker niet de hele dag achter je bureau: onze engineers zijn regelmatig te vinden in de werkplaats, op andere kantoren of soms zelfs buiten de deur bij een klant of toeleverancier. 

PRODUCT SUPPORT

Naast het ontwikkelen van nieuwe machines zijn wij als Engineering verantwoordelijk voor het onderhouden van het bestaande machinepark.  Mechanical en Electrical Engineers werken gezamenlijk aan de continue verbetering van onze machines. Als engineer op de afdeling Product Support houd je je bezig met het doorvoeren van wijzigingen en het uitvoeren van onderhoud. Dit laatste betekent dat de bestaande machines regelmatig geoptimaliseerd worden. Denk hierbij niet alleen aan het realiseren van een kostenbesparing, maar bijvoorbeeld ook het uitwisselen van componenten die niet meer verkrijgbaar zijn of het toevoegen van nieuwe functionaliteiten. Als er een probleem bij de klant ontstaat dat niet opgelost kan worden door onze eigen Support of Service afdeling, dan komt het team van Product Support in actie.

HET TEAM

We werken in multidisciplinaire projectteams en trekken daarbij nauw met elkaar op. We geven elkaar feedback en leren van elkaar. Onze teams van Research & Development en Product Support werken samen in één ruimte. Door de flexibele inrichting kunnen we onderling snel schakelen en de koppen bij elkaar steken als dat nodig is. We zijn een dynamisch team met een hoog ambitieniveau. Elke uitdaging grijpen we dan ook met beide handen aan en samen vinden we altijd een oplossing. We werken hard en zijn trots op wat we doen, maar we vergeten niet om ook plezier te maken. Niet alleen tijdens ons werk, maar ook naast ons werk ondernemen we activiteiten met elkaar.

Waar we aan werken

01 July, 2021

MT500: Voortman Steel Group weer in top 3 metaalindustrie

Lees meer
08 July, 2020

Hoge verwachtingen voor nieuwe robotsnijmachine V807

Lees meer
15 January, 2020

Unieke samenwerking bij nieuwe productielijn Voortman Steel Construction

Lees meer
13 September, 2019

Project in beeld: Emile Egger

Lees meer
04 June, 2019

Project in beeld: V310

Lees meer
21 November, 2018

Project in beeld: J&D Pierce

Lees meer
02 April, 2018

Verder bouwen op het succes van de V630

Lees meer
05 March, 2018

De staalbranche staat aan de vooravond van een grote verandering

Lees meer
02 May, 2018

Project in beeld: Leach Structural Steelwork LTD.

Lees meer
04 April, 2018

Project in beeld: Frank H. Dale Ltd.

Lees meer
30 April, 2018

Project in beeld: NCI Buildings Systems

Lees meer

Collega`s aan het woord

Jeroen van den Poll - R&D Electrical Engineer

Samenwerking is voor mij één van de kernwoorden als ik mijn werk moet omschrijven. Bij de ontwikkeling van nieuwe machines gaan we vanaf de kick-off multidisciplinair aan de slag. De elektrische componenten van de machine vormen de schakel tussen de mechanische delen en de software. Door gelijktijdig met de verschillende disciplines te starten met ontwerpen, kunnen we probleemstellingen sneller en doortastender aanpakken. Naast het ontwikkelen van nieuwe machines bouwen we ook de besturingskasten in eigen huis. Omdat we dit proces zoveel mogelijk geautomatiseerd doen, vereist het van ons als engineers een extra hoge kwaliteit van opleveren. We ontwikkelen, assembleren en testen in eigen beheer en krijgen daarom direct terugkoppeling van wat we bedacht hebben: wat er al goed gaat en vooral waar we kunnen verbeteren.

Bas Vonk - Mechanical Engineer

Van een eerste ontwerp tot een perfect werkende machine, dat is waar ik mij dagelijks mee bezighoud. Product management levert de eisen aan voor een nieuwe machine en Engineering vertaalt deze naar specificaties. Hiermee gaan we als Mechanical, Software en Electrical Engineers aan de slag, onder leiding van een Lead Engineer en een Projectleider. We zetten eerst zoveel mogelijk op papier en maken ruwe 3D-modellen en berekeningen. Samen met inkoop maken we een eerste inschatting van de kostprijs van de machine. Daarna vullen we de componenten in en werken de 3D-modellen en berekeningen verder uit. Tenslotte kijken we samen met onze leveranciers waar we de machine nog kunnen verbeteren. Het doel is een optimale kostprijs, met behoud van functionaliteit. Er zijn veel aspecten waarmee je rekening moet houden: kan de machine zo gemonteerd worden, past alles in de container? En uiteraard moet hij functioneren zoals we het bedacht hebben, én er ook nog eens mooi uitzien.

Frank Demmer - Engineering

Elk project dat bij Voortman Steel Machinery wordt uitgevoerd, komt uit de koker van de afdeling Engineering. Ideeën worden hier geconcretiseerd en onze Engineers zetten alles zwart op wit. Ze leggen de basis voor de uitvoering. Ben je nieuwsgierig naar het project dat op jouw tekentafel heeft gelegen? Dan maak je even een korte wandeling naar de werkplaats om ‘jouw project’ tot leven te zien komen. Dat is het voordeel van wanneer je alles in eigen huis hebt.

Gerelateerde vacatures

Professional - Voortman Steel Machinery Improvement Engineer Technical Documentation Ontdek
Annelon Beltman of Sietse Koenjer
Contact

Wil je meer informatie of direct kennis maken met voortman?

Neem contact met ons op!