De nieuwste vacatures direct in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor de JobAlert
Voortman Steel Machinery

Field Service

Onze Field Service Engineers, dat zijn onze avonturiers. Dit zijn techneuten die over de hele wereld reizen. De ene keer werken we aan een machine in een bedrijfshal middenin de woestijn. Een week later sta je ineens met je voeten in de sneeuw. Als Field Service Engineer ben je de ambassadeur van Voortman. Je bent het gezicht naar buiten. In onze buitendienst kennen we verschillende disciplines: Installation, Commissioning, Maintenance en Service.

Scroll
Terug naar vakgebied
Kennis maken Wat we doen Waar we aan werken Collega’s aan het woord Vacatures (3)

INSTALLATION

Van niets, iets bouwen. Dat is wat we als installatieteam doen. Het begint met een (gedeeltelijk) lege hal en containers met één of meer machines die worden aangevoerd. Die machines bouwen we op en stellen we nauwkeurig af. Hiervoor trekken we periodes van meestal zo’n drie weken uit. In deze periodes gaan we intensief met elkaar om. We werken met elkaar, eten met elkaar en verblijven in hetzelfde hotel. Ook met de klant hebben we nauw contact. Samen zorgen we ervoor dat de machine of machinelijn vorm krijgt. En is dat eenmaal gelukt, dan gaan we met een voldaan gevoel weer naar huis. Vaak ben je na een klus een week thuis, voordat je weer doorgaat naar het volgende project.

COMMISSIONING

De machine staat; daar heeft het installatieteam voor gezorgd. De Commissioning Engineer zorgt ervoor dat de machine ook daadwerkelijk gaat draaien. Als Commissioning Engineer stel je de machine exact op het proces van de klant af. Met een laptop gekoppeld aan de machine zorg je ervoor dat alles tot in detail is afgesteld en dat de machines optimaal samenwerken tot één systeem. Bij kleine projecten doe je dit alleen, bij grote projecten gaan we met z’n tweeën of drieën op pad. Je verdiept je in het productieproces van de klant, voor de juiste afstelling is het van belang dat je precies weet hoe het proces zou moeten werken. Vaak geef je ook training op locatie aan de operators van de klant. Na zo’n drie weken rond je de klus af. Je schudt de hand van de klant en stapt tevreden weer het vliegtuig of de auto in. Na een week thuis ga je weer naar een volgend project. 

MAINTENANCE

Als Maintenance Engineer zorg je ervoor dat elke machine in topconditie blijft. Je hebt grondige kennis van onze machines en de bijbehorende, vaak complexe technieken. Je voert periodieke onderhoudsbeurten uit, zodat de klant zonder problemen door kan met het productieproces. De onderhoudsbeurten worden ver van tevoren ingepland, dus je weet exact waar je aan toe bent. Afhankelijk van de grootte van de klus, ben je één tot vijf dagen op locatie. Je werkt alleen of met een klein team. Dat je zelfstandig kunt werken, is dus een vereiste.

SERVICE

De meest onvoorspelbare discipline binnen de afdeling Field Engineers is toch wel de Service. Niets is van tevoren in te plannen. Er ontstaat een probleem en de klant heeft per direct hulp nodig. Als Service Engineer moet je dus niet alleen technisch onderlegd zijn. Je moet ook kunnen omgaan met paniek en stress. Je straalt vertrouwen uit richting de klant. En je bent dankzij jouw creativiteit en technische kennis in staat om de machine snel weer aan het draaien te krijgen. Is dat eenmaal gelukt, dan word je door de klant vaak weer als een held uitgezwaaid.

HET TEAM

Onze Field Service Engineers zijn vakmannen in hart en nieren. Ze kennen onze machines en de bijbehorende onderdelen door en door. Zij zijn het gezicht van Voortman. Als Field Engineer ben je avontuurlijk ingesteld en ga je de hele wereld over. We vinden het ook belangrijk dat je goed voorbereid op reis gaat. We zorgen ervoor dat je de benodigde kennis hebt over het land waar je naartoe gaat en weet wat de omgangsvormen en gebruiken zijn. Je komt op de meest bijzondere plekken ter wereld.

Waar we aan werken

27 October, 2020

Voortman Steel Group in top 3 beste metaalbedrijven

Lees meer
15 January, 2020

Unieke samenwerking bij nieuwe productielijn Voortman Steel Construction

Lees meer
13 September, 2019

Project in beeld: Emile Egger

Lees meer
26 August, 2019

Forse efficiëntieslag met Total Station

Lees meer
04 June, 2019

Project in beeld: V310

Lees meer
29 November, 2018

Slimmer en georganiseerder monteren

Lees meer
21 November, 2018

Project in beeld: J&D Pierce

Lees meer
02 April, 2018

Installatieproces nieuwe machines

Lees meer
09 March, 2018

Hogere output dankzij geslaagde pilot

Lees meer
02 May, 2018

Project in beeld: Leach Structural Steelwork LTD.

Lees meer
30 April, 2018

Project in beeld: NCI Buildings Systems

Lees meer

Collega`s aan het woord

Maarten en Tim - Service & Maintenance

Onze Service en Maintenance Engineers maken deel uit van ons vakgebied Customer Service. Dit zijn techneuten die over de hele wereld reizen. De ene keer werken we aan een machine in een bedrijfshal middenin de woestijn. Een week later sta je ineens met je voeten in de sneeuw. Als Maintenance Engineer zorg je ervoor dat elke machine in topconditie blijft. Je hebt grondige kennis van onze machines en de bijbehorende, vaak complexe technieken. Je voert periodieke onderhoudsbeurten uit, zodat de klant zonder problemen door kan met het productieproces. De meest onvoorspelbare discipline binnen de afdeling Customer Service is toch wel de Service. Niets is van tevoren in te plannen. Er ontstaat een probleem en de klant heeft per direct hulp nodig.

Sietse Tempelman & Ramon Annen - Installation & Commissioning

Onze Installation & Commissioning Engineers, dat zijn onze avonturiers. Dit zijn techneuten die over de hele wereld reizen. Van niets, iets bouwen. Dat is wat we als Installation Engineer doen. Het begint met een (gedeeltelijk) lege hal en containers met één of meer machines die worden aangevoerd. Zodra de machine staat, zorgt de Commissioning Engineer ervoor dat de machine exact wordt afgesteld op het proces van de klant. Met een laptop gekoppeld aan de machine zorg je ervoor dat alles tot in detail is afgesteld en dat de machines optimaal samenwerken tot één systeem.

Gerelateerde vacatures

Professional - Voortman Steel Machinery Field Service Engineer Ontdek
Professional - Voortman Steel Machinery Maintenance Engineer Ontdek
Professional - Voortman Steel Machinery Internationaal Monteur Ontdek
Annelon Beltman of Sietse Koenjer
Contact

Wil je meer informatie of direct kennis maken met voortman?

Neem contact met ons op!