De nieuwste vacatures direct in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor de JobAlert
Voortman Steel Construction

Montage & Uitvoering

Samen iets neerzetten. Iets waar je later nog eens langs kunt rijden en met trots over kunt zeggen: “Daar heb ik aan gebouwd”. Dat is het mooie aan het werk bij Montage & Uitvoering.

We gaan elke ochtend weer goed voorbereid aan de slag. De benodigde materialen liggen klaar op de bouw. Ze zijn allemaal gemerkt, zodat heel snel duidelijk is waar welk onderdeel moet worden bevestigd. Ook staat er een materieelcontainer klaar, waarin je alles kunt vinden wat je nodig hebt. En heel belangrijk: er is veel aandacht voor veiligheid. Ga je zonder veiligheidsvoorzieningen de bouwplaats op, dan word je daar meteen op aangesproken. We werken veilig, of we doen het niet.

Scroll
Terug naar vakgebied
Kennis maken Wat we doen Waar we aan werken Collega’s aan het woord Vacatures (1)

WAT WE DOEN

’s Ochtends vertrekken we in onze bedrijfsbus naar de bouwplaats. Elk team beschikt over een eigen bus. We drinken samen een kop koffie, bespreken de werkzaamheden en doelen van die dag en gaan aan de slag. Ben je een echte doorpakker en maak je graag meters; dan is de staalbouw misschien wel iets voor jou. Van bout- tot lasverbindingen; jij maakt het! Waar het de ene keer om een kleine balk gaat, heb je de volgende keer drie kranen nodig. Een dag is nooit hetzelfde! Houd je wat meer van precisiewerk, dan kun je in het beplatingswerk je talent goed benutten. Dit is het visuele stukje van ons werk, waarbij je te maken krijgt met allerlei details. Maatwerk dus, waarbij jij jouw creativiteit de vrije loop kunt laten.

Kwaliteit vinden we belangrijk en nieuwe ontwikkelingen volgen we op de voet. Elke voorman heeft de beschikking over een laptop, waarop hij het BIM-model kan inzien. Vanuit dit model stuurt hij zijn collega’s aan. We laten onze monteurs steeds vaker in het voortraject meekijken met het BIM-model, vanuit een frisse en praktische blik. Zo zorgen we voor een soepel bouwproces en optimaal eindresultaat.

We werken aan uiteenlopende projecten in heel Nederland en soms ook daarbuiten. Van een kantoorgebouw tot een chemische procesinstallatie; niets is ons te klein en niets is ons te groot. Voorafgaand aan elk project plannen we een startbijeenkomst op kantoor. We bekijken het BIM-model, bespreken het stappenplan en het V&G-plan. Elke monteur weet waar hijzelf mee bezig is, maar snapt ook wat de andere collega’s op de bouw doen. Samen werken we aan een eindproduct.

DE TEAMS

Wij werken zoveel mogelijk in vaste teams, bestaande uit een Voorman en twee Monteurs. Hechte teams, die optimaal op elkaar zijn ingespeeld. Aan één woord hebben ze genoeg. We werken aan uiteenlopende projecten. Soms dichtbij huis en soms wat verder weg. Is de reistijd wat langer, dan kan een team kiezen voor een vierdaagse werkweek.  Dit betekent dat je vier wat langere dagen werkt, met als voordeel dat je op de vrijdag vrij bent. Bijkomende voordelen zijn: een overnachtingstoeslag en een ruime verteringstoeslag. Wij zorgen voor een goede en fijne slaapplek in een huisje op een vakantiepark of in een hotel.

Iedere nieuwe collega krijgt van ons een kans. Natuurlijk ben je niet in één dag ingewerkt. Dat snappen we heel goed. Onze ervaren leermeesters geven nieuwe vakgenoten de begeleiding die ze nodig hebben. Dat is een investering van onze kant en dat vinden we niet meer dan logisch. Ook wij zijn erbij gebaat dat jij je zo snel mogelijk thuis voelt bij Voortman en uitgroeit tot een professional in jouw vakgebied.

De afdeling Montage & Uitvoering bestaat uit ruim twintig medewerkers. Harde werkers, maar tegelijkertijd ook mensen die houden van gezelligheid. Twee keer per jaar organiseren we een teamuitje met een activiteit. En even op de vrijdag of zomaar spontaan gezellig samen wat drinken met iets lekkers erbij; dat doen we als team graag! 

Waar we aan werken

10 June, 2020

Bouw modernste PVC-fabriek van Europa in volle gang

Lees meer
06 March, 2020

Project in beeld: De Zalmhaven

Lees meer
18 October, 2019

Project in beeld: Distributiecentra Venlo

Lees meer
04 June, 2019

Project in beeld: Uitbreiding Royal Bodewes

Lees meer
06 April, 2018

Project in beeld: Nieuwe Universiteit Amsterdam

Lees meer
01 May, 2018

Voortman dacht met ons mee in oplossingen

Lees meer
16 December, 2017

Project in beeld: Distributiecentrum Venlo

Lees meer
04 April, 2018

Project in beeld: Condor Group

Lees meer
14 November, 2018

Project in beeld: Vermeulen Conversions

Lees meer
01 May, 2018

Project in beeld: TSE & Lanova

Lees meer

Collega`s aan het woord

Berry Beltman - Teamleader Site Assembly

Ook na 21 jaar bij Voortman ga ik nog iedere dag met plezier naar het werk! Het blijft mooi om in de praktijk te realiseren wat de architect bedacht heeft. Ik begon als monteur beplating en na een tijd in de productie aan de zetbank te hebben gestaan, ben ik toch weer teruggegaan naar de staalmontage. Samen met twee collega’s vorm ik een vaste ploeg, waarvan ik de meewerkend voorman ben. Een nieuw project begint voor ons met een overleg met de werkvoorbereider. Waar we in het verleden werkten met tekeningen op papier, staan ze nu op onze tablet. Zo hebben we altijd de laatste versie bij de hand. Op de bouwlocatie overleg ik regelmatig met de uitvoerder van het project over onze werkzaamheden en de planning. Ook stem ik de levering van de vrachten met staal op de bouw af met onze werkvoorbereiding. We gaan altijd goed voorbereid aan de slag. Maar als op de bouwplaats blijkt dat we nog iets nodig hebben, dan is dat met één telefoontje naar kantoor geregeld.

Berry Beltman - Montage

Samen iets neerzetten. Iets waar je later nog eens langs kunt rijden en met trots kunt zeggen: “Daar heb ik aan gebouwd”. Dat is het mooie aan het werk bij Montage & Uitvoering. We gaan elke ochtend weer goed voorbereid aan de slag. De benodigde materialen liggen klaar en zijn allemaal gemerkt, zodat heel snel duidelijk is waar welk onderdeel bevestigd moet worden. Op de bouw staat een materieelcontainer klaar, waarin je alles kunt vinden wat je nodig hebt. En heel belangrijk: er is veel aandacht voor veiligheid.

Gerelateerde vacatures

Professional - Voortman Steel Construction Staalmonteur Ontdek
Annelon Beltman of Sietse Koenjer
Contact

Wil je meer informatie of direct kennis maken met voortman?

Neem contact met ons op!